Lemon curd kruimelcake maken Ken je die heerlijke cakejes gevuld met custard? Deze lemon curd kruimelcake gaat nog een stapje verder, met een vulling van lemon curd afgetopt met een heerlijk kruimeldeeg. Zo ontzettend lekker! Lemon curd kruimelcake bakken Die kleine custard cakejes zijn een serieuze verslaving van mij. Ik kan ze niet in huis hebben, want ik schuif er achter elkaar drie naar binnen. Daarna ben ik uiteraard hartstikke misselijk, maar als dat wegtrekt schuif ik met een gerust hart nummer vier en vijf ook naar binnen. Geen houden aan. En toen zag ik dit staan in het nieuwe boek van Laura: “Ken je die kleine custardcakejes met in het midden zo’n verrukkelijke smeuïge vulling?” – JA DIE KEN IK LAURA! En je raadt het al, Laura heeft daarvoor een heerlijk recept staan in haar nieuwe boek, Laura’s Bakery Het Basisbakboek. Het zijn niet één op één de custard cakejes uit de supermarkt, maar het is een remake van Laura: kruimelcake met banketbakkersroom. En je begrijpt, dit recept liet me niet meer los. Dit moest ik zelf uitproberen. Omdat Het Basisbakboek erop gericht is dat je zelf een draai geeft aan een basisrecept, heb ik dat natuurlijk gedaan. Ik heb de kruimelcake niet ‘gevuld’ met banketbakkersroom, maar met lemon curd. Man man, wat lekker! Ik vond de lemon curd kruimel cake nóg lekkerder met een dot slagroom erop. Doe met deze informatie wat je wil. REVIEW BASISBAKBOEK Ben je benieuwd naar het Basisbakboek van Laura? Ik schreef er al eerder een uitgebreide review over, die kun je hier lezen. Ik kan alvast verklappen dat het boek niet voor niets zo populair is. Voor een beginnende thuisbakker is dit boek echt heel fijn om in huis te hebben. Als jij er al lang over uit bent en dit boek graag aan je collectie toe wil voegen, scoor ‘m dan via deze link. recept Lemon curd kruimelcake maken Ken je die heerlijke cakejes gevuld met custard? Deze lemon curd kruimelcake gaat nog een stapje verder, met een vulling… Printen 30 minuten 15 Ingrediënten Cake 100 gram boter 100 gram suiker 2 eieren 100 gram zelfrijzend bakmeel Snufje zout Topping Lemon curd 30 gram boter 40 gram suiker 40 gram bloem Snufje zout Bereiding Bereid de lemon curd voor volgens dit recept. Vet een bakvorm van 15×25 cm in en bekleed met bakpapier. Mix boter en suiker voor de cake tot een romig mengsel. Voeg de eieren hier één voor één aan toe, waarbij je het tweede ei pas toevoegt als het eerste is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het ei-mengsel en voeg ook het zout toe, mix dit er doorheen. Als het volledig is opgenomen kun je het in de bakvorm storten. Verwarm de oven voor op 175 graden en roer de lemon curd even los. Verdeel ongeveer 8 eetlepels lemon curd over de cake en strijk dit hier en daar wat beter uit. Als het je lekker lijkt kun je natuurlijk ook nog wat extra lemon curd er op doen. Neem een nieuwe kom en kneed hier de boter, suiker, bloem en het snufje zout in tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de cake. Bak de cake af in 35 – 40 minuten en serveer met een dot slagroom of eventueel een bolletje ijs.
Hoi! Ik heb een bakvorm van 37×25 Heb gezocht naar een kleinere maar kan hem hier nergens krijgen. Kun je me helpen met de hoeveelheden van de ingrediënten voor mijn bakvorm? Groetjes! Beantwoorden
Ik heb gisteren je recept geprobeerd! Bij het afbakken is de lemon curd alleen helemaal naar onder gezakt en is de cake erboven gerezen. Op zich deed dat niks af aan de smaak ( erg lekker!!!! ) maar hadden we wel n kleffe bodem van het geheel.. Heb je n idee wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen? Ik ga t zeker nog eens proberen! Beantwoorden
Wat jammer! Was je cakelaag sowieso al heel dun? En heb je de lemon curd goed los geroerd zodat de dikke klonten niet meteen naar de bodem zakten? Beantwoorden
Wat goed! Ik heb dus gister de appel-kruimel roomcake gemaakt van Laura’s bakery. Hij was zó op. Vandaag zei mijn vriend dat we nog een restje lemoncurd hebben en dat dat misschien ook een lekkere combi maakt. Dus ik zoeken. Jij dacht hetzelfde! Ik ga meteen aan de slag 😊 Beantwoorden
Oh wat is dit lekker zeg. Ook bij mij was de lemon curd naar de bodem gezakt. Niet goed geroerd waarschijnlijk. Geen kleffe bodem overigens en qua smaak geen enkel probleem. Heb door het deeg nog wat citroenrasp gedaan zodat de citroensmaak nog versterkt werd. Kruimeldeeg was niet helemaal goed, werd meer één geheel maar ook dat was geen punt. Met wat slagroom was het echt goddelijk. Deze staat bij de favorieten😋😁 Beantwoorden
Haha fijn dat het allemaal is goedgekomen! Het kruimeldeeg heb je waarschijnlijk te lang gemixt of de boter was te warm, dan wordt het al snel één grote bol. Tip voor de volgende keer 😀 Beantwoorden
Heb inmiddels heerlijk geexperimenteerd met dit recept. Kruimelcake blijft hetzelfde natuurlijk maar dan met andere smaken. Met sinaasappelcurd voor Koningsdag en aardbeiencurd voor moederdag. De combinatie met curd geeft een heerlijk smeuiig cakeje. Toprecept dit😁 Beantwoorden
Ooooo dat klinkt echt als geweldig lekkere combinaties! Ik heb ook nog een lekkere mango curd, grapefruit curd en cranberry curd online staan als je nog verder gaat variëren 😉 https://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecepten/mango-curd/ https://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecepten/grapefruit-curd/ https://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecepten/cranberry-lemon-curd/ Beantwoorden
Hi! Ook bij mij rijst de cake boven het geheel uit. Ik heb de lemoncurd goed doorgeroerd (zelfs een beetje flink gedaan zodat het wat luchtig werd). Na 10min in de oven zakken de kruimels weg door de cake heen. Ik heb het verdeeld in een bakplaat met muffinvormpjes en naast de hoeveelheden die je aangaf in je recept, 175 gram lemoncurd gebruikt. Wat kan er nu toch mis gaan? Beantwoorden
Lastig om te zeggen, het was wel warm afgelopen weken dus misschien was je beslag ook aan de warme kant. Een keer deze tip gelezen die goed zou moeten helpen: de bakvorm met beslag en al een klein uurtje op laten stijven in de koelkast voordat je het in de oven zet. Beantwoorden
Hallo, Heerlijk, heb deze lemon cake al heel vaak gemaakt. Maak hem zonder crumbles van boter etc. Strooi er amandelen over, dan de lemoncurd en weer amandelsnippers. Bij de lemoncurd doe ik een scheutje limoncello, om los te roeren en soms een beetje citroen/ limoensap in het beslag. Ik serveer het vaak als toetje, met een flinke dot slagroom en een glaasje Limoncello erbij. Mijn man likt zijn vingers erbij af. Wij zijn dol op de frisse smaak van citroengebak/ toetjes. Lekker fris als afsluiting van een dineetje. Beantwoorden
Het was verrukkelijk! Ik heb het idee van Thea van Ingen gevolgd en met het amandelschaafsel gewerkt. Dat geeft zo’n heerlijke crunch. Beantwoorden