Lemon curd taart met rood fruit Yes, dit is mijn nieuwe favo zomerse taart! Een crunchy zanddeegbodem, met daarop een mengsel van roomkaas en lemon curd, afgetopt met een lading verse, frisse rode besjes, aardbeien en blauwe bessen. Dit taartje straalt een en al zomer uit en past perfect op een mooie zonnige dag. Zoals op de verjaardag van mijn muti vorige maand. En als je de lemon curd al voorbereid hebt klaarstaan, dan heb je deze taart echt zó gemaakt. Toppertje dus deze lemon curd taart met rood fruit. En heel erg lekker. Pssst. Een voorraadje lemon curd in je vriezer is echt i d e a a l. #tip recept Lemon curd taart met rood fruit Yes, dit is mijn nieuwe favo zomerse taart! Een crunchy zanddeegbodem, met daarop een mengsel van roomkaas en lemon curd, afgetopt met… Printen Ingrediënten 300 gram lemon curd (klik voor recept!) 200 gram roomkaas 125 gram sour crème 1x zanddeegbodem (klik voor recept!) Variatie aan rood fruit Bereiding Begin met het maken van de lemon curd. Dit kun je ook gerust al enige dagen van tevoren doen. Laat volledig afkoelen voor gebruik. Maak vervolgens de zanddeegbodem, deze kun je ook prima de dag van te voren al maken zodat je op de dag zelf enkel alles in elkaar hoeft te zetten. Zorg dat de roomkaas, sour cream en lemon curd op kamertemperatuur zijn. Neem een beslagkom en mix hier de roomkaas in zacht. Voeg vervolgens de sour cream toe en mix tot het goed gemengd is. Doe nu hetzelfde met de lemon curd. Als je tussendoor blijft proeven kun je eventueel ook wat meer of minder lemon curd toevoegen. Verdeel dit mengsel nu over de volledig afgekoelde zanddeegbodem. Versier met verschillende soorten rood fruit en laat ongeveer 1 – 2 uur opstijven in de koelkast voor serveren. Snij niet te grote stukken, het is een machtig taartje. Geniet van het zonnetje en deze fijne lemon curd taart met rood fruit!