Fluffy American pancakes De allerlekkerste fluffy American pancakes maken? Gebruik dan dit makkelijke pancakes recept en ze mislukken nooit meer! Nothing beats a simple American pancake. MAKKELIJK PANCAKES RECEPT Persoonlijk vind ik dit het beste en niet onbelangrijk ook het allerlekkerste American pancakes recept dat er is. Het mislukt nooit. Ook niet als je een ramp bent met pannenkoeken bakken, zoals ik dus (in ons vorige huis vloog er regelmatig een pannenkoek tegen de muur, ja echt). Ook fijn, je hebt geen baking soda of karnemelk nodig om gruwelijk fluffy pancakes te krijgen. Het is dus echt een makkelijk pancakes recept. Ik maak ze zeker 1x per maand (sowieso altijd voor logés!), afgewisseld met mijn volkoren chocolade banana pancakes en de stevige vegan spelt pannenkoekjes. Het is maar net waar ik op zaterdag- of zondagochtend het meeste zin in heb. En ok, op mijn vrije vrijdag sta ik ook nogal eens een lading Amerikaanse pannenkoeken te bakken. Ik kan de afwisselende vorm van mijn pancakes wel waarderen. Wil jij juist de perfecte ronde pancakes bakken? Dan is deze pan echt wat voor jou! Fluffy American pancakes maken Maar hoe heurt het eigenlijk als het aankomt op American pancakes maken? Wat maakt die stapel Amerikaanse pannenkoeken zoveel lekkerder dan andere ontbijtpannenkoeken? Ik leg je uit hoe en waarom je met dit fluffy American pancakes recept nu eenmaal de lekkerste van de lekkerste pancakes bakt. Allereerst: dikte en fluffyness. Amerikaanse pannenkoeken zijn niet alleen lekker dik, maar ook luchtig en dus fluffy. Dat bereik ik in dit recept door precies de juiste hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. In Amerika wordt dit ook veel gedaan door karnemelk en baking soda te combineren, maar ik vind deze methode een lekkerder resultaat geven. Ten tweede, de hoogte van de stapel. Hoe meer pancakes op één stapel, des te beter. Gelukkig zijn de pannenkoeken luchtig, waardoor je in principe ook veel lucht aan het stapelen bent. Ja, ik laat je graag in die waan, want het is (bijna) weekend. Fluffy american pancakes recept We zijn er nog niet! Het derde onderdeel dat van levensbelang is bij een lekker American pancakes recept, is roomboter door het beslag. Dit geeft de pancakes hun rijke smaak en de Amerikanen zullen je shamen als je dit door olie vervangt. Tenzij je lactose-intolerant bent natuurlijk. Een beetje boter in de pan zorgt er daarnaast ook voor dat je pannenkoekjes een minimale crisp aan de buitenkant krijgen. Tot slot zijn natuurlijk ook de toppings van je stapel pancakes cruciaal. In Amerika zul je ze veel tegenkomen met knapperige bacon en een goede laag ahornsiroop. Ik kies ’s ochtends het liefst voor een plain pancake met wat yoghurt of room, óf vers fruit. En als je er echt een feestje van wilt maken: deze gekarameliseerde nectarines of gebakken appeltjes met kaneel en dulce de leche zijn een geweldige toevoeging aan jouw stapel fluffy American pancakes. Maar ook met alleen een beetje poedersuiker of ahornsiroop lik je je vingers er bij af. recept Fluffy American pancakes De allerlekkerste, foolproof fluffy en luchtige American pancakes. En ik leg je uit waarom American pancakes gewoon de beste van allemaal zijn. Printen 20 minuten 4 Ingrediënten 225 gram bloem 1 zakje bakpoeder, 16 gram 2 el suiker 50 gram boter (+ extra voor invetten pan) 250 ml melk 2 eieren, L 1 tl vanille extract Bereiding Neem een beslagkom en zeef hierin de bloem. Voeg daarna ook suiker, bakpoeder en een snuf zout toe. Roer even door elkaar met de garde. Smelt de boter en giet dit in een nieuwe beslagkom. Voeg de andere natte ingrediënten eraan toe en meng met een garde. Voeg de natte en droge ingrediënten dan samen en meng kort door elkaar tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen. Verhit een koekenpan op medium (tot laag) vuur en vet in met wat boter. Zorg dat de pan goed heet wordt. Schep dan drie eetlepels beslag per pancake in de pan.* Na 1-2 minuten zul je luchtbelletjes in het beslag zien verschijnen, dan is het tijd om de pancake om te draaien. Bak tot ook de andere kant goudbruin is (ongeveer een minuut) en leg op een bordje. Herhaal tot al het beslag op is. Maak een goede stapel en versier ze met Griekse yoghurt, slagroom, vers fruit of gekarameliseerde nectarines, maar vooral met veel ahornsiroop. *TIP: Je kunt ook meerdere pancakes tegelijk bakken, maar dit is afhankelijk van de grootte van je pan én je skills. 😉 *TIP: Altijd perfect ronde pancakes bakken? Dan is deze pan echt wat voor jou!
Deze zijn echt geweldig! Gister meteen gemaakt nadat je het deelde op je Instagram pagina. Heeeeel luchtig, zonder dat je baking soda gebruikt. Top Beantwoorden