Meringue frambozen-kokosplaatkoek Deze meringue frambozen-kokosplaatkoek is je ultieme kerstdessert of treat, echt waar. Tel maar op: je hebt maar 5 ingrediënten nodig, het staat binnen een half uur in de oven en ik garandeer instant kerstvibes. Geef mij een dessert met kokos, meringue en frambozen en ik heb meteen de kerstkriebels te pakken. Ik combineerde mijn recept voor kokosmakronen en meringue met de Minder Zoet Frambozenjam en deze meringue frambozen-kokosplaatkoek was geboren. Zo’n ongelofelijk goede combi en ook heel simpel om te maken. Het allerlekkerst met een paar verse frambozen erbij en verder helemaal niks meer aan doen. Dankzij dit recept, dat ik een paar weken terug al voor Hero Jam maakte, was ik eind november al volledig in kerststemming. Heerlijk! Inmiddels nog maar een weekje en dan is het Kerst. Ik kijk er mega naar uit, want wij zitten dit jaar op Vlieland met mijn hele familie. Ik zal daarom niet uren in de keuken staan voor een diner, maar we nemen allemaal n of twee kleine hapjes mee voor Kerstavond en de andere dagen gaan we uit eten. Ook wel eens nice en ik ben heel benieuwd naar Vlieland tijdens Kerst. En voor kerstavond neem ik natuurlijk deze meringue frambozen-kokosplaatkoek mee. Hoewel ik nog een klein beetje twijfel tussen de gruwelijk lekkere frambozenjam cheesecake brownies die ik vorig jaar maakte. Grote kans dat ik ze allebei maak ;). TIP: Na het maken van dit recept heb je nogal wat ei-gelen over, daar kun je weer een heerlijke crème brûlée mee maken voor Tweede Kerstdag! Lees hier wat je nog meer kunt doen met overgebleven ei-gelen. Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Meringue frambozen-kokosplaatkoek Deze meringue frambozen-kokosplaatkoek is het ultieme kerstdessert. Weinig ingredinten, een korte bereiding en instant kerstvibes! Printen 30 minuten + baktijd 8 Ingrediënten Voor 8 – 10 porties: 10 eiwitten 355 gram suiker 275 gram geraspte kokos Hero Jam Minder Zoet Framboos 160 gram poedersuiker Optie: verse frambozen Bereiding Beleg een bakvorm van 25 x 20 cm met bakpapier. Maak eerst de kokoskoekjes. Doe 4 eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand. Voeg 175 gram suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Mix het kort op de laagste stand tot de suiker en het eiwit goed gemengd zijn. Schep de geraspte kokos met een spatel door het beslag heen. Wanneer het beslag goed gemengd is druk je het kokosmengsel gelijkmatig op de bodem van de bakvorm. Bestrijk de kokosmakronenbodem met de volledige inhoud van de pot Hero Jam Minder Zoet Framboos. Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak nu de meringue laag. Weeg 180 gram suiker en 180 gram poedersuiker af. Zorg ervoor dat je beslagkom en je mixer vetvrij zijn (bv. door middel van wat citroensap). Doe 6 eiwitten en een flinke snuf zout in de beslagkom en mix op middelhoge stand. Wanneer het eiwit stijver begint te worden voeg je in een klein stroompje de kristalsuiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken kunt maken. De suiker moet volledig opgelost zijn in het eiwit. Als je met je vingers aan het schuim voelt, mag je geen korreltjes suiker meer voelen. Spatel rustig de poedersuiker door het stijfgeklopte eiwit heen, doe dit in vormen van achtjes. Hierna is je meringue klaar en verdeel je het over de laag jam. Bak de meringue frambozen-kokosplaatkoek in 40-45 minuten gaar in de voorverwarmde oven; de meringue zal lichtbruin worden. Laat volledig afkoelen en serveer met verse frambozen!