Mini slofjes met lemon curd Dit recept voor mini slofjes met lemon curd zijn perfect als traktatie of bij een high tea. Hele kleine taartjes met een heerlijke vulling. Bruiloft petit fours In mei dit jaar (2017) trouwde mijn zus Lilian. Een perfect zonnige dag eind mei met alleen maar liefde. Alles klopte! Mijn andere zus en ik mochten de bijzondere rol van haar getuigen vervullen. Ook had ze me gevraagd om de petit fours te maken die voorafgaand aan de ceremonie geserveerd zouden worden. Daar komen deze mini slofjes met lemon curd om de hoek kijken, want dit recept was 1 van de drie kleine zoete gebakjes die ik hiervoor had bedacht. Naast deze kleine sloffen taartjes maakte ik ook kleine versies van: karamelkoeken met witte chocolade en kokos lemon bars Mini slofjes met lemon curd Rondom de bruiloft deelde ik al wat foto’s op Instagram en lieten jullie subtiel horen het recept te willen hebben. Alleen had ik er toen geen goede foto van gemaakt, dus moest ik daar opnieuw een momentje voor inplannen. MAAR HET IS ZO VER HOOR. Want deze kleine slofjes waren toch wel echt mijn lievelings petit fourtje vijf maanden geleden. Voor welke zou jij kiezen? Mini slofjes maken Voor het maken van mini slofjes maak je simpelweg hetzelfde basisrecept voor sloffendeeg, alleen bak je het niet af in sloffen ringen maar in een mini muffin bakvorm. Met één zo’n basisrecept kun je twee volledige sloffen bodems maken of in dit geval wel 48 mini sloffen bodempjes! Als je ze allemaal in één keer wil afbakken, dan heb je twee bakvormen nodig. Het werkt ook prima om ze bodems in twee ladingen af te bakken. Als je 48 stuks een beetje veel vindt, dan kun je de helft van het sloffendeeg invriezen (max. 3 maanden, luchtdicht verpakt). In mijn geval was het juist ideaal en moest ik er nog wel meer maken dan dit. De mini slofjes zijn ook altijd een grote favoriet en vliegen weg, is mijn ervaring. Dus je kunt er maar beter voldoende maken. 😉 Een paar kiekjes van deze mooie dag en de happy family hierboven. Deze bovenstaande prachtige foto’s zijn gemaakt door Linda van der Schuit. recept Mini slofjes met lemon curd Bijna weekend! Dus tijd voor een té lekkere sweet friday treat met deze mini lemon curd slofjes, afgetopt met een framboos. Printen 60 minuten + baktijd 48 Ingrediënten BODEM 200 gram bloem 1,5 tl bakpoeder 175 gram boter 140 gram witte basterdsuiker 1 ei (L) 1 tl vanille extract 1/4 tl zout 150 gram amandelspijs Rasp van 1 citroen VULLING Lemon curd (2x) 2 gelatineblaadjes Frambozen Bereiding Vet twee mini muffin bakvormen van 24 stuks in. Neem een kom en kneed hierin bloem, bakpoeder, 145 gram boter (leg de overige 30 gram opzij), basterdsuiker, 1 eigeel, vanille extract en zout het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met een ronde uitsteker lapjes deeg uit die je in de muffinvormpjes legt. Kneed het amandelspijs los met het eiwit, de boter en de citroenschil. Daardoor wordt het amandelspijs smaakvol en blijft het smeuïg tijdens het bakken. Schep met een theelepeltje een schepje spijs op elk bodempje. Zet de muffinbakvorm 30-60 minuten in de koelkast om het deeg te laten rusten. Warm daarna de oven voor op 200 graden en zet de muffinvorm ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voor je verder gaat met de vulling. Bereid de lemon curd volgens dit recept en maak twee keer de hoeveelheid. Als je de lemon curd van het vuur haalt voeg je twee in water geweekte gelatineblaadjes toe. Zo wordt de lemon curd stijver en geschikter om op te spuiten. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de lemon curd en spuit van bovenaf een mooie toef in elk sloffen bodempje. Laat de bodempje met de vulling opstijven in de koelkast en top ze voor het serveren af met een framboos. In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat je lemon curd niet lekker vindt, kun je ze natuurlijk ook met banketbakkersroom vullen!