Mini cheesecake: lemon meringue Oeh lala, ik heb iets heel lekkers in petto vandaag! De mini cheesecake staat op het menu, met een topping van lemon curd en Italiaanse meringue. Met deze kleine cheesecakejes ga je punten mee scoren, gegarandeerd. Lemon meringue mini cheesecake Al lange tijd is mijn lemon curd cheesecake niet alleen een grote favoriet van mijzelf, maar ook één van jullie lievelingsrecepten. De combinatie van roomkaas, bastogne en lemon curd gaan erg goed samen en daarnaast weet iedereen die wel eens cheesecake heeft gemaakt: het is zo makkelijk om te maken, terwijl het resultaat veel indrukt maakt. Best fijn. Tijd dus om een mini cheesecake te maken van deze grote topper. En om deze kleine cheesecakejes extra bijzonder te maken, heb ik er voor het gemak ook Italiaanse meringue aan toegevoegd. Een kleine cheesecake volgens de klassieke lemon meringue taart-combinatie: lemon meringue mini cheesecake. Wil je het zo simpel mogelijk houden, dan laat je die meringue gewoon achterwege. Even goede vrienden. In deze blogpost geef ik wat tips voor nog meer lekkere zoete lemon meringue recepten en uiteraard wat praktische handvatten voor een foolproof resultaat. Kleine cheesecakejes maken Het maken van een kleine cheesecake is bijna net zo simpel als een grote cheesecake, je hebt alleen een rvs muffin/cupcake bakvorm met papieren of of siliconen cupcakevormpjes. Deze bakvormen zorgen ervoor dat de mini cheesecake z’n schattige en kleine formaat krijgt. Een perfecte eenpersoonsportie zou ik het willen noemen. Meer cheesecake recepten Hou jij wel van mini cheesecakejes? Wat dacht je dan van deze met karamel en chocolate chips? Ik ben een groot liefhebber van cheesecake en dus vind je gruwelijk veel inspiratie op het gebied van cheesecake op Zoetrecepten. Ik krijg nooit genoeg van het proberen van nieuwe combinaties, maar ik kan elke mede-cheesecake-fan deze cheesecakes ook heel erg aanraden: Cappuccino cheesecake Cranberry meringue cheesecake Oreo aardbeien cheesecake Appelkruimelcheesecake met salted caramel Deze zijn uiteraard ook stuk voor stuk als kleine cheesecake te maken! Mini cheesecake recept Dit mini cheesecake recept stond al even voordat mijn vegan challenge begon voor jullie klaar. Mijn welgemeende excuses voor het lange wachten. Ik beloof je dat deze mini cheesecakejes met lemon curd en meringue het helemaal goedmaken. Stel je voor: een bodem van digestive koekjes, een romige cheesecakevulling, een friszoete lemon curd topping en een luchtige meringue on top. Kleine cheesecake pareltjes zijn het! Geen andere woorden voor. Oké, misschien toch wel. Ze zijn gewoon ontzettend lekker en geliefd bij iedereen. Erg leuk voor bij een high tea, picknick, op een verjaardagstafel of verzin het maar! Allemansvrienden zijn het. recept Mini cheesecake: lemon meringue Kleine cheesecake pareltjes, dat zijn deze mini lemon meringue cheesecakejes. Ontzettend lekker en schattig, dit recept moet je proberen. Printen 75 minuten + bak- en opstijftijd 18 Ingrediënten Cheesecake bodempjes 200 gram digestive koekjes 75 gram ongezouten boter 18 papieren muffinvormpjes Mini cheesecake vulling 400 gram roomkaas 130 gram fijne kristalsuiker 175 ml sour cream 2 eieren (L) 1,5 eetlepel citroensap TOPPING Lemon curd Italiaanse meringue* Verder nodig Een rvs muffin/cupcake bakvorm en (siliconen) cupcakevormpjes Bereiding Mini cheesecakejes: voorbereiding Bereid de lemon curd volgens dit recept voor, laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden. Vul een aluminium muffinvorm met papieren vormpjes. Mini cheesecake bodempjes maken Zet een pannetje op het vuur met de boter om het te laten smelten en maal ondertussen de digestive koekjes fijn in de keukenmachine. Roer het koekjeskruim door de gesmolten boter tot het volledig is gemengd. Verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvormpjes en druk stevig aan. Zet in de koelkast. Mini cheesecake vulling maken Neem een beslagkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas samen met de suiker tot een zacht en glad geheel. Voeg dan de sour cream en een beetje citroensap toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu n voor n de eieren er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet. Verdeel het beslag over de bodempjes en zet ze 30 – 35 minuten in de oven. Wanneer je ze uit de oven haalt zal het middelste van de cheesecakes gerezen zijn of nog niet helemaal stevig, maar dat hoort zo. Ze zakken een beetje in en stijven op in de koelkast. Laat ze goed afkoelen en zet ze hierna voor minstens 2 uur in de koelkast. Als de cheesecakejes zijn afgekoeld en opgesteven in de koelkast, bereid je de Italiaanse meringue volgens dit recept; gebruik de helft van de ingrediënten (je maakt dus een half recept). Wanneer je de cheesecakes afmaakt en serveert moet je eerst de muffinvormpjes voorzichtig verwijderen. Schep op elke mini cheesecake een schepje lemon curd. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met de Italiaanse meringue en spuit een mooie toef op de lemon curd. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om de meringue een mooi kleurtje te geven. Dit hoeft niet per se, want de meringue is safe om te eten. Baktips: lemon meringue cheesecakejes Durf je de Italiaanse meringue niet aan? Vervang de meringue in dat geval voor opgeklopte slagroom. Deze mini lemon meringue cheesecakes serveren bij een high tea? Gebruik dan mini-muffinvormpjes. ] Vervang de koekjes voor de bodem eens met bastogne. Altijd goed.
Het is een beetje onduidelijk, zijn de muffinvormpjes ook mini. Het zijn mini cheesecake muffins Beantwoorden
Hi Marlous, het gaat om een gewone muffinbakvorm met papieren vormpjes. Ik noem ze mini in vergelijking tot een gewone cheesecake, maar nu je het zo stelt vraag ik me inderdaad af hoe ik ze zou noemen als ze in een mini bakvorm gebakken waren haha. Liefs, Mariette Beantwoorden
Oehh die ga ik zeker een keer maken! Kun je de meringue er ook een dag van tevoren op spuiten of werkt dat niet?? Beantwoorden
Ja hoor, dat kan gewoon! Ik heb ze meteen gebrand en nog een paar dagen in de koelkast bewaard. Beantwoorden
Ik kan de vanille aroma niet vinden bij het boodschappenlijstje. Wat moet je precies hebben en hoeveel? Ik heb er iig zin in! Beantwoorden
Was een foutje in het recept! Heb het meteen aangepast. Het toevoegen kan geen kwaad, maar is niet nodig. Thanks voor je berichtje! Beantwoorden