Ga naar de inhoud
Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes
Cheesecake 24 november 2017

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes


Zo, da’s een hele mond vol, maar wel een hele lekkere! Met maar 6 ingredinten kun jij deze mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes al maken. Dat is nog eens een fijne sweet friday toch?

Combineer mijn lievelingszoetjes (salted caramel en cheesecake natuurlijk) met mijn favoriete Sinterklaas lekkernij en je weet al dat je een onweerstaanbaar recept in handen hebt. Dat leek in mijn hoofd al zo en bleek in realiteit des te meer. Man man, puur genieten deze cheesecakejes. En echt niet moeilijk om te maken, dus ideaal voor jouw heerlijk avondje.

Wil jij het echt profi aanpakken? Maak dan ook de

pepernoten

zelf!


En ik weet natuurlijk dat dit eigenlijk geen pepernoten zijn, maar kruidnoten.

Lees hier meer over het verschil tussen deze twee lekkertjes.

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

recept
Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes

Zo, da’s een hele mond vol, maar wel een hele lekkere! Met maar 6 ingredinten kun jij deze mini salted…

30 minuten + baktijd + 12 uur opstijftijd
12

Ingrediënten

  • 300 gram pepernoten
  • 50 gram boter
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram sour cream
  • 1 ei (L)
  • Salted caramel

Bereiding

  1. Bereid de salted caramel voor volgens dit recept en beleg een muffin bakvorm met papieren muffin bakvormpjes.
  2. Maal 150 gram pepernoten fijn in de keukenmachine. Smelt de boter au-bain marie en meng de fijngemalen pepernoten hier doorheen. Verdeel over de muffinvormpjes en druk stevig aan op de bodem.
  3. Verwarm de oven voor op 140 graden .
  4. Mix de roomkaas zacht met de mixer. Voeg de sour cream toe en mix tot n geheel. Voeg 100 gram salted caramel toe en mix dit er ook doorheen. Spatel vervolgens het ei door het mengsel en verdeel het beslag over de muffinbakvormpjes.
  5. Schep een halve theelepel salted caramel in elk cheesecakeje en swirl dit er met een satprikker doorheen. Bak in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat een uur afkoelen in de oven en nog verder buiten de oven. Zet vervolgens een nacht in de koelkast om op te stijven.
  6. Haal de cheesecakejes voor het serveren uit de papieren muffinvormpjes. Schep een lepeltje salted caramel saus in het kuiltje. Snijd de resterende pepernoten in stukjes en top de pepernotencheesecakejes af met een laagje gehakte pepernoten.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mini salted caramel swirl pepernotencheesecakejes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *