Notenkaramel tartelettes De allerlekkerste notenkaramel tartelettes van Amsterdam scoor je bij Petit Gteau en vandaag mag ik het recept met jullie delen op Zoetrecepten! Ga je een dagje naar Amsterdam? Dan is er een zoete hotspot waar je sowieso naartoe moet: Petit Gâteau. De naam van deze Franse Patisserie verklapt al dat je hier kleine taartjes kunt kopen. De allerlekkerste kleine taartjes van Amsterdam, als je het mij vraagt. Je kunt ze op twee plekken vinden: vlakbij Centraal Station op de Haarlemmerdijk en bij mij om de hoek in de Foodhallen. Een paar jaar geleden mocht ik een toffe workshop volgen bij de eigenaresse Meike Schaling en creerde ik mijn eigen Petit Hero frambozen tartelette. Inmiddels heeft ze haar eigen bakboek: “Kleine taartjes” (surprise). In haar boek neemt ze je mee in de magie van alle kleine taartjes die zij al jaren maakt. Vanuit het basisrecept voor de pâte sable (zanddeeg) laat ze zien hoe je 60 variaties kunt maken met allerhande vullingen: gezouten karamel, crumble, tarte tatin, rabarber en nog zoveel meer. Elke vulling en topping wordt van voor tot achteren uitgelegd en door deze te combineren zijn de mogelijkheden oneindig. Stiekem had ik niet verwacht dat een zaak zoals Petit Gâteau haar recepten zomaar bloot zou geven, maar daarom ben ik des te meer dankbaar voor dit boek. Vandaag mag ik een klein taartje met jullie delen. Die keuze was niet moeilijk: notenkaramel tartelettes. Ik heb de hoeveelheden aangepast zodat ze precies passen bij de halve hoeveelheid van mijn zanddeeg. En LEKKER dat deze zijn! Happy sweet friday! Enthousiast geworden over Kleine Taartjes? Je shopt ‘m voor 17,50 via deze link. Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Kosmos uitgevers. recept Notenkaramel tartelettes De allerlekkerste notenkaramel tartelettes van Amsterdam scoor je bij Petit Gteau en vandaag mag ik het recept met jullie delen… Printen 75 minuten + baktijd 10 Ingrediënten 0,5 recept zanddeeg 250 gram noten (bijv. hazelnoten, amandelen, pistachenootjes, pecannoten) 60 gram slagroom 25 gram water 85 gram suiker 1 tl honing 10 gram gezouten boter Bereiding DEEG. Bereid het zanddeeg volgens dit recept t/m stap 2. Voor bakringen van 6 cm doorsnee heb je een uitsteker van 8-9 cm doorsnee nodig. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even. Bestuif het werkvlak en de deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg gelijkmatig uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek rondjes uit met de uitsteker. Leg het deegrondje op de bakring en druk het deeg voorzichtig naar beneden en tegen de wanden van de ring aan. Snijd het overtollige deeg netjes langs de rand weg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Herhaal tot het deeg op is en zet alle taartringetjes een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 170 C en bak de taartjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Als je geen bakringen hebt maar muffinvormpjes gebruikt (die zijn kleiner) is de baktijd maar 10 minuten en zul je ook meer taartjes kunnen maken. VULLING. Verwarm de oven voor tot 150 C. Rooster de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm de slagroom en zet opzij. Doe het water met de suiker in een middelgrote steelpan en laat de suiker karamelliseren. Zet het vuur laag en giet de nog warme slagroom erbij, met de honing en de gezouten boter. Roer alles door elkaar en voeg de nog warme noten toe. Meng tot alle noten bedekt zijn met een laagje karamel. Schep dit vervolgens op de taartbodempjes.