Pindakaas chocolade fudge (vegan!) Wat heeft dit experiment goed uitgepakt! Een supermakkelijk recept voor pindakaas chocolade fudge met maar vier ingrediënten voor iedereen die net zo gek is op deze combinatie als ik. Deze pindakaas chocolade fudge smelt weg in je mond als je er een hapje van neemt. De topping van gekruimelde rijstcrackers (ik gebruikte trouwens die van Rude Health, fan!) zorgt nog voor een lekkere crunch en dat maakt dit hapje op en top hemels. Zoals jullie weten deel ik elke vrijdag meestal een mega zoet, zondig recept en elke maandag een puur en gezonder zoetje, maar deze pindakaas chocolade fudge viel daar een beetje tussenin. Hij is lactosevrij, glutenvrij en vegan, maar omdat ‘ie alleen uit kokosolie, chocolade en pindakaas bestaat heb ik toch besloten ‘m vandaag met jullie te delen. Gelukkig zit er geen lading boter, suiker en gecondenseerde melk in deze fudge, dus mag je lekker een stukje extra nemen. En dat wil je, want hij is ZO ONTZETTEND LEKKER! Maken maken maken dus. Wat vinden jullie ervan als de recepten op vrijdag af en toe ook iets bewuster worden? Nog steeds lekkere cheesecakes en epic baking taarten, maar dan een slagje gezonder of juist helemaal vegan, lactosevrij of glutenvrij! Let me know what you think! X recept Pindakaas chocolade fudge (vegan!) Wat heeft dit experiment goed uitgepakt! Een supermakkelijk recept voor pindakaas chocolade fudge met maar vier ingrediënten voor iedereen die… Printen 15 minuten + opstijftijd 16 Ingrediënten 250 gram pure chocolade 300 gram pindakaas + 3 el 4 el kokosolie 4 volkoren rijstwafels Bereiding Smelt de pure chocolade au bain-marie en smelt er twee eetlepels kokosolie doorheen. Haal van het vuur en roer 300 gram pindakaas erdoor. Beleg een bakvormpje van 10×15 cm met bakpapier, zodat je de fudge er straks aan het bakpapier uit kunt tillen. Giet het fudge beslag erin en zet in de koelkast. Ga meteen verder met de pindakaastopping. Smelt 2 eetlepels kokosolie au bain-marie en haal dan het vuur. Meng de 3 resterende eetlepels pindakaas erdoor. Verdeel de pindakaastopping over de fudge en swirl het er met een satéprikker doorheen. Verdeel er nog wat grovere zoutvlokjes over een superlekker zoet-zouteffect. Verkruimel de rijstwafels en verdeel deze op de bovenkant voor een lekkere crunchy topping. Zet in de koelkast om goed op te stijven! Snijd daarna in stukjes en GENIET.