Pindakaas rijstrepen Pindakaas! Ik ben er gek op. Toen ik het boek Pindakaas van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma in handen kreeg zag ik alle kans om los te gaan met mijn favoriete broodbeleg.De eerste try-out was met deze pindakaas rijstrepen. Je zou denken dat het maken van nieuwe variaties op snacks en mueslirepen wel een keer gaat vervelen. Not! En deze snacks zijn z eenvoudig te maken. Bovendien zul je de meeste ingredinten makkelijk in huis hebben of even snel halen. Het kost max, 10 minuutjes om ze te maken en ze zijn het meer dan waard. Beloofd! Wij zijn fan van deze pindakaas rijstrepen. Wel deden we er iets meer cranberry’s in n voegden we wat zoutflakes toe, dat haalt de smaak echt omhoog. recept Pindakaas rijstrepen Denk jij dat alle nieuwe varianten op snacks en mueslirepen wel een keer gaan vervelen? Niet met deze pindakaas rijstrepen! Man wat lekker. Printen 10 minuten 12 Ingrediënten 150 gram pindakaas 150 gram honing 40 gram rijstwafels 60 gram cranberry’s 60 gram pompoenpitten 60 gram zonnebloempitten tl grof zeezout Bereiding Verwarm de oven op 135 graden en vet een (siliconen) muffinbakvorm in. Doe de pindakaas en de honing in een kleine pan en verhit zodat de pindakaas vloeibaar wordt. Meng goed. Verkruimel de rijstwafels en doe ze samen met de cranberry’s, pittenen zoutflakes in een kom en hussel door elkaar. Giethet pindakaas-honingmengselhier overheen en roer goed door. Vol elke muffinvorm met een schep van het mengsel en druk stevig aan. Bak tot de bovenkant krokant is. Het boek gaf 10 minuten aan, maar wij bakten ze 20 minuten. Let op dat ze niet verbranden!