Ga naar de inhoud
Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip
Glutenvrij 28 mei 2018

Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip

Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip

Verantwoorde en mega feestelijke poffertjes partyspiezen voor een traktatie of kinderfeestje! Zelfs de volwassenen zullen er niet vanaf kunnen blijven.

Als kind (en nog steeds trouwens) wist ik het wel: mij maak je het meest blij met poffertjes. Als ik de lucht eenmaal ruik, kan ik er eigenlijk niet aan ontkomen, ook al is het niet echt een gezonde hap. Maar deze poffertjes partyspiezen zijn dat wel! Niet alleen doordat je ze afwisselt met lekker seizoensfruit, maar ook omdat ze gemaakt zijn met havermout. In het recept vind je ook een optie om de poffertje ei-vrij (en dus vegan) te maken. Super vrolijke spiezen waar zowel de ouders als de kinderen heel gelukkig van worden. Zouden ook niet misstaan op een healthy high tea, want hier wordt iedereen toch blij van?

Hanne, ook wel bekend als Miss Havermout, bedacht dit verantwoorde receptje voor poffertjes partyspiezen met pindakaasdip en wilde ‘m met jullie delen op Zoetrecepten. Hallelujah! Op haar blog haalt ze alles uit de kast om te laten zien hoe HOT havermout is of zou moeten zijn, met de mooiste foto’s en toffe recepten. Ik hou ervan, want ik ben ook gek op de vezelrijke havervlokken. Wat is jouw favo recept met havermout?

poffertjes partyspiezen met pindakaasdipje
poffertjes partyspiezen met pindakaasdipje

Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip

recept
Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip

Verantwoorde en mega feestelijke poffertjes partyspiezen voor een traktatie of kinderfeestje! Zelfs de volwassenen zullen er niet vanaf kunnen blijven.…

20 minuten + baktijd
5

Ingrediënten

POFFERTJES

  • 1 banaan
  • 40 gram havermout
  • 1 ei*
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Scheutje melk of water
  • 0,5 tl kaneel

PINDAKAAS DIP

  • 2 el pindakaas
  • 2 tl kokosolie

SPIEZEN

  • 1 banaan
  • 10 aardbeien
  • Evt: verse munt of basilicum
  • 5 sat prikkers

Bereiding

  1. Doe 1 banaan, de havermout, het ei (of de ei-vervanger), het bakpoeder, een scheutje melk of water, de kaneel en een snufje zout in de blender of keukenmachine en pureer het geheel tot een glad beslag. Dit kan ook met de staafmixer.
  2. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan of poffertjespan en leg hoopjes van ongeveer 1 theelepel beslag in de pan. Bak de poffertjes enkele minuten en keer ze vervolgens om. Bak ze ook aan de andere zijde enkele minuten.
  3. Prik op elke prikker wat poffertjes, plakjes banaan en wat aardbeien om en om. Je kunt hier ook ander (seizoens) fruit voor gebruiken.
  4. Voor de pindakaasdip smelt je eerst de kokosolie en vervolgens roer je dit door de pindakaas. Deze wordt hierdoor vloeibaarder zodat je de prikkers er gemakkelijker in kunt dippen. Ready!

* Het ei is te vervangen door een chia-ei voor veganisten = 1 el chiazaad met 3 el water dat je 10 minuutjes laat staan (wel even omroeren).

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Poffertjes partyspiezen met pindakaasdip" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *