Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!) Yes! Een koolhydraatarme pompoen smoothiebowl. Zowel warm als koud mega lekker en echt een hartverwarmende bowl dankzij de speculaaskruiden. Ik wilde al tijden een ontbijtbowl maken met pompoen. Eigenlijk in combinatie met havermout, maar dakannie tijdens de koolhydraatarme challenge van april. Omdat we naar New York vertrokken moest de pompoen in de koelkast rapido opgemaakt worden, dus besloot ik voor een koolhydraatarme pompoen smoothiebowl te gaan. Toch nog een ‘oranje recept’ zo vlak voor Koningsdag.. Jaja. Het resultaat is lekker romig en kruidig geworden, dankzij de speculaaskruiden en (light) kokosmelk. Echt heerlijk. Ik voegde ook wat pecannoten toe voor een extra vullend effect. Je kunt ervoor kiezen om ‘m warm te eten, maar koud kan het ook prima! Aftoppen met wat kokosrasp, verse pecannoten en hennepzaad -andere zaden kunnen ook- en genieten maar. Glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij. Iedereen kan hiervan genieten voor het ontbijt. recept Pompoen smoothiebowl (koolhydraatarm!) Yes! Een koolhydraatarme pompoen breakfastbowl. Zowel warm als koud mega lekker en echt een hartverwarmende bowl dankzij de speculaaskruiden. Printen 5 minuten + baktijd 2 Ingrediënten 200 gram pompoen, schoongemaakt 200 ml kokosmelk (light) 150 ml kokoswater 1 flinke tl speculaaskruiden Handje pecannoten Toppings Bereiding Snijd de pompoen in blokjes en rooster deze tot ze zacht is in de oven op 180 graden. Dit kun je ook prima in een grote hoeveelheid doen, zodat je ook nog extra hebt voor je lunch of avondeten. Doe alle ingrediënten, behalve de toppings, in de blender met een snuf zout en maal tot een volledig gladde massa. Proef of je het op smaak vindt en voeg anders wat extra zoetmiddel of speculaaskruiden toe. Als je een warme bowl wilt, verwarm je de pompoensmoothie in een steelpannetje. Verdeel over twee bowls en maak af met lekkere toppings: pitten, zaden, kokosrasp.