Powerontbijt van Rens Een variatie op het ‘kickstart’ ontbijt van Rens Kroes schotelde ik Mariette voor op dag 1. Mijn favoriete ontbijtje, waar ik nog niet alle kids enthousiast voor krijg. Gelukkig waren 2 van 4 enthousiast! Superlekker en heel goed mee te variëren. Je zet alle ingrediënten de avond ervoor in de week en blendert het ’s ochtends af. De kickstart is twee dagen in de koelkast te bewaren. Dit recept is genoeg voor twee ontbijtjes. recept Powerontbijt van Rens Een variatie op het ‘kickstart’ ontbijt van Rens Kroes schotelde ik Mariette voor op dag 1. Mijn favoriete ontbijtje, waar ik… Printen 15 minuten 2 Ingrediënten 150 gram havervlokken 100 gram cashewnoten, rauw 6 flinke dadels 2 eetlepels kokos Topping: kaneel of fruit Bereiding Week de havervlokken, dadels en cashewnoten de avond van tevoren in een bakje met water. Volgende ochtend: giet het water af en mix het samen met de kokos in de blender tot een pap. Eventueel kun je ook wat minder water afgieten, zodat het papje iets minder stevig wordt. Bestrooi met wat kaneel en eventueel ook vers fruit, zoals blauwe bessen. Variaties: voeg gedroogde abrikozen, vijgen of rozijntjes toe als topping. Enjoy your breakkie zoetjes! Ik vond dit ontbijtje bij mijn zus echt fantastisch lekker, kickstart your morning 🙂 waarmee ontbijt jij het liefst? Tag Zoetrecepten via Facebook of Insta, of deel jouw ontbijt snap met mij (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Hi Mariette! Dit receptje klinkt heel goed, ik houd alleen absolúút niet van cashewnoten… 🙂 Proef je ze er erg in terug? Welke noten kan ik evt anders gebruiken? Beantwoorden
Hi! Wij vinden dat je de cashewnoten echt niet terugproeft, zeker omdat je rauwe cashewnoten gebruikt. Voor de zekerheid zou je amandelen kunnen proberen. Ik denk dat je dan hetzelfde effect krijgt 🙂 Beantwoorden