Romige lemon bars When life gives you lemons.. ..make lemon bars! Ik kan ze aan mijn favorietenlijstje toevoegen, deze romige lemon bars. Het lijkt haast wel een soort citroenbrownie. De lemon bar heeft een stevige chewy koekbodem, met een zachte puddingachtige citroenlaag er bovenop. Erg zoet en ook aardig zuur, maar heul lekker.Door wat slagroom toe te voegen heb ik ze net even wat romiger gemaakt en wat zachter van smaak. Als je juist wel van dat extra zuurtje houdt, of de low-fat variant wilt maken, dan kun je de slagroom gewoon weglaten. De bars zijn dan nog steeds op en top lekker.Β Γn deze bars zijn heel budgetvriendelijk, ook niet onbelangrijk. De bars verdwenen gretig in de tientallen mondjes van mijn dispuutsgenoten en er werd het urgente verzoek neergelegd om het recept ZO SNEL MOGELIJKΒ online te zetten. Dat doet deze brave Harry natuurlijk meteen. Enjoy! recept Romige lemon bars When life gives you lemons.. ..make lemon bars! Ik kan ze aan mijn favorietenlijstje toevoegen, deze romige lemon bars. Het… Printen 60min. incl. baktijd 12 IngrediΓ«nten 300 gram suiker 125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur) 175 gram bloem Flinke snuf zout 3 eieren 2 citroenen 125 milliliter slagroom Evt. wat vanille aroma Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakblik van ongeveer 15 bij 30 cm. Vet in en beplak hierna met bakpapier tot aan de rand. Voor de bodem: neem een kom en mix hier de boter en 100 gram suiker en eventueel nog een theelepel vanille aroma in samen tot een romig geheel. Voeg hierna in delen 150 gram bloem en een flinke snuf zout toe terwijl je blijft mixen. Je zult merken dat hoe langer je blijft mixen, de kruimels deeg steeds verder aan elkaar zullen plakken. Maak er vervolgens een bal deeg van en verdeel gelijkwaardig over de bodem van het bakblik. Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de vulling: rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit, zet dit even apart. Neem een nieuwe kom en mix hier de eieren en 200 gram suiker in totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens 25 gram bloem, 125 milliliter slagroom, 75 milliliter citroensap en de rasp van de twee citroen toe. Mix het geheel nog even kort door en giet op de bodem wanneer deze uit de oven komt. Zet het geheel nog een keer voor 20 – 25 minuten terug in de oven. Check na 15 – 20 of het al licht- tot goudbruin begint te worden en dek dan even af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt. Laat heel goed afkoelen en snijd het vervolgens in 12 stukken. Serveer met wat poedersuiker!
Lekker makkelijk te maken en er lekker. Ik het Griekse yoghurt gebruikt i.p.v. slagroom. Beantwoorden
Hoi Mariette, Supermooie site heb je en wat een heerlijke plaatjes allemaal! Ik heb de lemon bars nu in de oven staan en ben heel benieuwd hoe ze straks smaken! Voor mijn schoonzusje met melkallergie de slagroom vervangen door kokosmelk, eens kijken of het daarmee ook lukt π Groetjes, Nicolette Beantwoorden
Hi Nicolette, super om te horen, dankjewel! Wat leuk dat je experimenteert met de lemon bars, ik ben heel benieuwd hoe ze zijn met kokosmelk. Ideaal voor mensen met een lactose intolerantie! Beantwoorden
Wat een ge-wel-dig recept! Ontzettend makkelijk te maken en super lekker. Dit ga ik nog heel vaak maken. Bedankt! Beantwoorden
Totaal mislukt bij mij de bodem was heel erg vet er kon maar niet droog worden heb er toch het brouwsel voor die bovenkant opgedaan en gehoopt dat het iets beter werd uiteindelijk was het meer een laagje boterbloem met lemon spul , Maarja was wel lekker hoor Beantwoorden
Ah wat vervelend zeg! Heb je misschien teveel boter gebruikt? Gelukkig was het uiteindelijk nog wel lekker π Beantwoorden
Misschien de oven temperatuur te laag omdat jij hier de temperatuur van een hetelucht oven gebruikt? Beantwoorden
Zou je voor de vulling van citroen ook de lemon curd kunnen gebruiken? Of zal deze te slap zijn/worden? Ziet er in ieder geval weer heerlijk uit! Beantwoorden
Hi Iris, als je deze meebakt zou dat denk ik ook goed moeten gaan, ik durf het alleen niet zeker te zeggen. Laat je het even weten als je het probeert? Beantwoorden
Het zit in de oven! Heb je een idee hoelang de lemon bars nog lekker zijn? En of ik ze dan beter in de koelkast of op kamertemperatuur kan bewaren? Beantwoorden
Hi Ingrid, je kunt ze ongeveer vijf dagen in de koelkast bewaren, maar ze zijn het lekkers wanneer ze vers gemaakt zijn. De bodem zal steeds minder knapperig worden. Beantwoorden
Hoen heet moet de oven, bij een standaard oven. Dus geen hete lucht. Moet je de bodem blind bakken? Groetjes Marloes Beantwoorden
Heerlijk zijn ze! Ik heb ze nu voor de tweede keer in de oven staan. De vorige batch was te snel op π Beantwoorden
Hallo, Mijn moeder en ik hebben ze ook gemaakt en we vonden het heel erg lekker. Allebei nog nooit een lemon bar gegeten dus helemaal weer iets nieuws. Bedankt voor het recept. Omdat ik vegan ben hebben we het geveganized door wat cashews te weken en dan te blenden ipv ei. (en gegokt hoeveel ongeveer 3 eieren was) mocht iemand vegan zijn of ei-allergie hebben dan kun je dat zo oplossen (en dan vegan slagroom van alpro). heel erg bedankt. Beantwoorden
Wat een goede tips, bedankt! Heb je nog enig idee hoeveel cashews jullie ongeveer gebruikt hebben? Beantwoorden
Ik zat net weer te kijken naar dit recept om dit te maken, en zie nu je reactie. SORRY! Ik ga gokken op zo’n 50 gram ongebrande cashews. (en die dan geweekt in kokend water voor een uurtje laten staan en dan in blender helemaal tot een pasta malen). Beantwoorden
Geen probleem, fijn dat je het alsnog ziet haha! Ga ik dan ook eens proberen, top timing nu tijdens mijn vegan challenge! Liefs Mariette Beantwoorden
Heerlijk recept. Had hem verdubbeld en dat ging prima. Heb wat fijn gesneden verse basilicum toegevoegd aan de vulling en nadat hij klaar was en afgekoeld en een laag witte chocola erover heen en was erg lekker. Beantwoorden