Romige vegan bananenpudding Geen pudding meer kunnen eten als vegan of lactose-intolerante? Dacht het niet! Deze vegan bananenpudding is niet alleen heerlijk romig, maar ook me-ga lekker. Dat deze vegan bananenpudding een vet lekker toetje is had je vast al begrepen, maar als je de slagroom en dadels achterwege laat kan het ook prrrima door voor ontbijt. Voor de topping ben ik gegaan voor een combinatie van kokosslagroom, banaan, pindakaas en cacaonibs, omdat pindakaas en banaan zo waanzinnig lekker samengaan. De hoeveelheid slagroom die je op de foto ziet bleek alleen wat too much, dus wees gewaarschuwd. Als bindmiddel heb ik in deze pudding natuurlijk geen gelatine gebruikt, maar ook geen agar-agar. Ik gebruik ze hoe dan ook liever niet, omdat het toch iets meer gedoe met zich meebrengt. Good old chiazaadjes doen hier het bindende kunstje. Lekker makkelijk! recept Romige vegan bananenpudding Geen pudding meer kunnen eten als vegan of lactose-intolerante? Dacht het niet! Deze vegan bananenpudding is niet alleen heerlijk romig,… Printen 10 minuten + nacht opstijftijd 4 Ingrediënten PUDDING 500 ml amandel/light kokosmelk 120 gram rijpe banaan 40 gram chiazaadjes 60 gram rauwe cashews 50 gram dadels 1 tl vanille extract TOPPINGS Kokosslagroom 1 banaan Cacaonibs Pindakaas Bereiding Bereid de kokosslagroom evt. voor via dit recept. Week de dadels een paar minuten in kokendheet water en giet vervolgens goed af. Meng alle ingredinten door elkaar en maal ze fijn in de blender. Laat dan een kwartiertje staan zodra de chiazaadjes kunnen trekken. Blender dan nog een keer tot een zo glad mogelijk geheel. Verdeel over vier potjes en zet een nacht in de koelkast om op te laten stijven, Schep in elk potje een eetlepel kokosslagroom , versier met dunne plakjes banaan, streep er wat pindakaas overheen en top af met de cacaonibs.