Sabine’s speculoos cheesecake En van mijn lievelingscheesecakes ooit: een speculoos cheesecake. Met speculoospasta en Lotus koffieleutjes als bodem. Meine gute wat heerlijk! Je leest het goed! Ik benoem deze speculoos cheesecake tot de categorie ‘lievelingscheesecakes‘. En dat zegt wat voor een cheesecake addict als ik. Jullie hebben al intens veel cheesecakes voorbij zien komen op Zoetrecepten en eentje met speculoos stond al een tijd op mijn baking wishlist. Niet zo gek eigenlijk als je bedenkt dat ik met liefde een pot speculoospasta met de lepel leeg eet #noshame. Maarrr, ik deed een klein dansje toen ik het nieuwe boek van Sabine, “Cheesecake“, binnenkreeg. Want, daar staat een fantastische speculoos cheesecake in. Ik ging meteen aan de slag en verhoogde de hoeveelheid speculoos in de vulling stiekem nog een beetje. Daarnaast pofte ik heel fancy tamme kastanjes, die mijn zus had meegenomen uit Hamburg, om de taart een exclusieve look te geven. Echt een winters taartje wel toch? En vooral gruwelijk lekker n niet moeilijk om te maken. REVIEW CHEESECAKE – SABINE KONING Jullie kennen Sabine misschien wel van haar blog Oh My Foodness, waar ze heel graag schrijft over food en travel. Ze heeft dan ook al twee eerdere boeken op haar naam staan: Het Guilty Pleasures kookboek en Reishonger, dit spreekt voor zich denk ik. En nu mag ze daar dit pareltje aan toevoegen: Cheesecake. In het boek vind je 50 to-die-for cheesecake recepten in o.a. de categorien ‘no-bake’, ‘fris en fruitig’ of ‘effe wat anders’. Het boek overlapt aardig met een aantal cheesecakes die nog op mijn baklijst stonden, dus Sabine heeft echt voor een onweerstaanbaar fijne selectie gekozen. Ik kon bijvoorbeeld eigenlijk niet kiezen tussen de Twix cheesecake, de Snickers cheesecake en deze Speculoos cheesecake. Naast cheesecakes geeft ze uiteraard ook reuze veel tips voor hoe je de beste cheesecake bakt en helpt ze je hoe je je eigen cheesecake bij elkaar kunt mixen en matchen. Een boek dat niet mag ontbreken in de kast van een echte cheesecakelover. Je shopt dit boek voor 20,- bij Bol.com via deze link. Deze review werd mogelijk gemaakt door Sabine en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. recept Sabine’s speculoos cheesecake En van mijn lievelingscheesecakes ooit: een speculoos cheesecake. Met speculoospasta en Lotus koffieleutjes als bodem. Meine gute wat heerlijk! Je… Printen 30 minuten + baktijd 12 Ingrediënten BODEM 200 gram koffieleutjes 75 gram boter BESLAG 600 gram naturel roomkaas 125 gram crème frache 150 gram kristalsuiker 100 gram Speculoospasta 1 el koek- en speculaaskruiden 1/2 tl vanille extract 3 eieren + 1 eidooier 1 el maizena DECORATIE 100 gram Speculoospasta Slagroom Gepofte kastanjes Bereiding Verwarm de oven voor op 150 C en bekleed een bakvorm met een doorsnee van 20 cm met bakpapier. Zet ook een ovenbestendige schaal gevold met water alvast onder in de oven, zo bakt de cheesecake beter gaar. Maal de koffieleutjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediënten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan. Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crme frache, kristalsuiker, Speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en vanille extract romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maizena. Klop het geheel tot een klontvrij beslag. Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven. Als het winter is en je speculoospasta een beetje stijf is, kun je het au bain-marie verwarmen eerst. Dit was bij mij niet nodig. Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de Speculoospasta en decoreer met slagroom, gepofte kastanjes of de overgebleven koffieleutjes.