Overnight oats met sinaasappel en vanille Deze suikervrije overnight oats met sinaasappel en vanille smaakt echt knetterlekker samen met de geraspte kokos. Zeker weten mijn nieuwe lievelings gezonde ontbijt met havermout voor dit voorjaar. Gezond havermout ontbijt met sinaasappel Wie houdt er nu niet van sinaasappel? Ik verwerk het in mijn smoothies, in mijn (ongezonde én gezonde) baksels en ja, ook in mijn overnight oats recepten. De geraspte sinaasappelschil geeft een ontzettend goede smaak aan je havermout en daarnaast geeft het sap een lichtzoete smaak aan je ontbijt zonder dat je suiker hoeft toe te voegen. Het vanille-extract helpt daar ook een handje bij trouwens. Ik maakte trouwens ook al eens een chocolade variant van dit gezonde havermout ontbijt met sinaasappel, ook een dikke aanrader. BAKTIP! Let erop dat je alleen het oranje deel van de schil raspt, het witte is enorm bitter en verpest je dit lekkere en gezonde overnight oats ontbijt. Ik gebruik daarvoor deze rasp, er is geen betere in mijn opinie. Overnight oats met sinaasappel Je begrijpt inmiddels, je heb hier een suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegan en vooral lekker & voedzaam ontbijt te pakken. Niets meer en niets minder. En dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe fijn het is als je ’s ochtends geen ontbijt hoeft te maken, maar dit lekkere goedje gewoon uit de koelkast kunt trekken. Overnight oats maak je namelijk altijd de avond van tevoren, zodat de havermout ’s nachts het vocht op kan nemen en de volgende dag precies de juiste structuur heeft. Snap je al waarom het m’n nieuwe lievelings is? Meer gezonde havermout ontbijtrecepten Chocolade havermout pannenkoekjes Havermout ontbijt met peer Abrikozen havermout ontbijttaart Chocolade havermoutpap met banaan recept Overnight oats met sinaasappel en vanille Een gezond recept voor overnight oats met sinaasappel en vanille. Ontzettend lekker en helemaal suikervrij, glutenvrij en vegan! Printen 10 minuten 2 Ingrediënten 1 sinaasappel 70 gram havermout 3 el geraspte kokos 90 ml kokosyoghurt 75 ml (amandel)melk 1 tl vanille-extract Grove kokosvlokken (decoratie), geroosterd Bereiding Voorbereiding Rooster de grove kokosvlokken héél kort in de oven (bv. op 180 graden, maar blijf voor de oven staan wachten). Het is handig om meteen een grotere lading te roosteren, dan kun je het meerdere keren gebruiken. Laat afkoelen en berg op in een afgesloten bakje. Overnight oats met sinaasappel maken Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Meng de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de havermout, de geraspte kokos, de kokosyoghurt, de amandelmelk en het vanille extract door elkaar en verdeel over twee kleine weckpotjes. Zet in de koelkast tot de volgende ochtend en top af met de kokosvlokken. TIPS OVERNIGHT OATS Ik hou van een niet al te vloeibare overnight oats. Vind jij ‘m te stevig? Voeg dan gewoon een scheutje extra (amandel)melk toe, het komt niet zo nauw. Ik gebruik deze rasp voor de sinaasappelschil, werkt perfect en gaat lang mee.