Sinaasappelkwarktaart meets bananencake Hou je van kwarktaart? Én van bananencake? Dan gaat jouw hartje zeker weten harder kloppen van deze sinaasappelkwarktaart meets bananencake! U leest het goed, sinaasappelkwarktaart meets bananencake (of bananenbrood?). Een sinaasappel-banaan dubbeldekker zou je het ook kunnen noemen. Stel je het volgende eens voor: een bodem van je favoriete bananencake en daarop een verfrissende laag sinaasappelkwarktaart met een crunchy topping van pecannoten. Daar word je toch vrolijk van? Ik in ieder geval wel, dus ik deed een klein vreugdedansje toen ik deze bananencake meets kwarktaart proefde. Want YES, wat heeft dit hersenspinsel goed uitgepakt. Niet alleen onwijs lekker, ook glutenvrij, vetvrij en met maar een klein beetje honing, dus echt weer een gezonde topper deze taart. Wil je er een lactosevrije sinaasappelkwarktaart meets bananencake van maken? Vervang de kwark dan door bijvoorbeeld kokosyoghurt. YUM! recept Sinaasappelkwarktaart meets bananencake Hou je van kwarktaart? Én van bananencake? Dan gaat jouw hartje zeker weten harder kloppen van deze sinaasappelkwarktaart meets bananencake! Printen 40 minuten 12 Ingrediënten BANANENCAKE BODEM 2 rijpe bananen 2 eieren (L) 140 gram amandelmeel 2 tl bakpoeder Snuf zout 1 sinaasappel Evt: 2 tl speculaaskruiden KWARK TOPPING 500 gram kwark 1 sinaasappel Honing 5 gelatine blaadjes Handje pecannoten Bereiding Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en mix deze met de eieren. Mix hier het bakpoeder, amandelmeel en zout doorheen. Rasp de schil van de sinaasappel boven het beslag en schep ook dit er doorheen. Stort het beslagin de bakvorm en bak in 35 minuten gaar in de oven. Als de bananencake goudbruin is van boven haal je ‘m eruit en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de kwarktopping. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een grote bak met koud water. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit. Meng de geraspte schil door de kwark en breng op smaak met wat honing. Verwarm het sinaasappelsap tot ze lauwwarm is. Knijp de gelatine blaadjes uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap. Schep hier een paar lepels kwark in en roer snel door elkaar. Voeg dit dan in een dunne stroom toe aan de rest van het kwarkmengsel en roer tot het volledig gemengd is. Giet het kwarkmengsel op de afgekoelde bananencake en laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd de pecannoten in stukjes en strooi deze over een puntje bij het serveren.
Woensdag wordt onze jongste dochter 10 jaar! Ik ga deze taart voor haar maken maar ik neem dan de Spaanse Sinaasappelkwark omdat dat haar favoriet is. Beantwoorden
Hoi Mariette, Ik ben allergisch voor noten. Hoe zou ik het amandelmeel kunnen vervangen? Ik ben benieuwd, want de taart lijkt me zalig! Beantwoorden
Je zou het door volkorenmeel kunnen vervangen, misschien dan nog wel een extra halve banaan toevoegen. Beantwoorden