Skinny citroen amandelballetjes Ben jij niet zo gek op dadels of alle dadelballetjes en reepjes even zat? Dan heb ik nu een nieuwe lekkere en skinny variatie voor je: citroen amandelballetjes. Net zo makkelijk om te maken, maar dan in een friszoet jasje! En dus zonder dadels that is. Ik neem er elke dag een paar mee naar werk, heel chill! Rol ze door de kokos, druk er een amandel in voor een lekkere bite of eet ze met een vers framboosje on top. Stuk voor stuk superlekkere variaties op dit verantwoorde zoete snackje. Enjoy! recept Skinny citroen amandelballetjes Ben jij niet zo gek op dadels of alle dadelballetjes en reepjes even zat? Dan heb ik nu een nieuwe lekkere… Printen 15 minuten 25 Ingrediënten 200 gram amandelmeel 75 gram geraspte kokos 1 citroen 3 eetlepels kokosolie 3 eetlepels ahornsiroop / honing Wat losse amandelen Bereiding Rasp de gele schil van de citroen en doe dit in een grote kom. Voeg hier het amandelmeel, 50 gram kokos en een snufje zout aan toe en roer even door. Neem een pannetje en smelt hier de kokosolie in, roer de ahornsiroop en het sap van de citroen doorheen. Voeg dit toe aan het amandelmeelmengsel en mix het geheel door. Proef of je het zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat ahornsiroop toe en mix weer door. Rol balletjes van het mengsel met je handen. Maak ze zo groot of klein als jij wilt. Ik heb zeker 25 (kleinere) balletjes kunnen maken. Doe de overgebleven kokos in een kommetje en rol de balletjes er doorheen, druk eventueel nog een losse amandel erop ter decoratie (en voor de lekker!). Eventueel kun je ook een chocoladedruppel erin drukken of het balletje met een framboosje op eten. Mmmm! Enjoy zoetjes! Ze zijn zeker een week te bewaren in de koelkast. Laat ze even op kamertemperatuur komen voor je ze op smikkelt. Hoe zijn jouw citroen amandelbonbons geworden? Laat het even achter in een reactie of tag me via Facebook, Instagram of Snapchat (zoetrecepten). Vind ik heel leuk!
Gaan deze balletjes dus rauw in je mond? helemaal niet de oven in geweest? wil ze graag proberen te maken maar dit lijkt me zo bijzonder.. heb nog nooit (amandel)meel gebruikt in een gerecht wat niet verhit wordt. Beantwoorden