Stracciatella kwarktaart met oreobodem Ohhh, jullie konden echt niet wachten tot deze stracciatella kwarktaart met oreo’s online zou komen! Ik plaatste al eerder een gemene sneakpeek op Instagram, maar de vraag bleef terugkomen. Dan zet ik het recept natuurlijk wat eerder online dan gepland! Ik zie jullie kwarktaartjes dus ook graag voorbij komen via Snapchat (zoetrecepten), Instagram of Facebook! 😀 Ik wilde al een tijd een cheesecake maken met oreo’s en de combinatie van stracciatella kwark en oreo’s leek me een goede match. Deze kwarktaart was het bakproject van mijn nichtje Sofie en mij, toen ze laatst kwam logeren. Niet echt een ‘bak’project, want het is een no bake kwarktaart. En laat Sofie nou eens gek zijn op oreo’s.. Ze was één en al oor toen ik haar vertelde over de belangrijke punten van foodfotografie en ze had de kneepjes al gauw te pakken. Vakkundig hielp ze me met het versieren van de taart met oreo kruimels: recept Stracciatella kwarktaart met oreobodem Ohhh, jullie konden echt niet wachten tot deze stracciatella kwarktaart met oreo’s online zou komen! Ik plaatste al eerder een… Printen 25 minuten 12 Ingrediënten 2 rollen oreo koekjes 50 gram boter 1000 gram stracciatella kwark 7 plakjes gelatine 250 milliliter slagroom 1 eetlepel suiker Bereiding Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier op de bodem. Leg een paar oreo koekjes apart voor de versiering. Doe de rest in de blender of keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Als de boter gesmolten is, kun je de fijne oreo kruimels eraan toevoegen. Roer het geheel goed door. Stort de kruimels in de bakvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast. Doe de gelatine blaadjes in een bak met koud water en laat voor zeker vijf minuten weken. Doe de kwark in een grote kom en zet even opzij. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en verwarm daarin 7 eetlepels water. Als het water opgewarmd is, knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je ze toe aan het warme water. Haal het pannetje van het vuur en roer goed door zodat de gelatine blaadjes oplossen. Als de blaadjes opgelost zijn laat je het gelatine mengsel een beetje afkoelen. Voeg het daarna in een heel dun straaltje toe aan de stracciatella kwark terwijl je goed in de kwark blijft roeren met een garde. Als alle gelatine er doorheen geroerd is, stort je het mengsel op de oreobodem en zet je het voor zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven. Voor het serveren: maak de zijkanten van de kwarktaart voorzichtig los met een mesje voor je de vorm opent. Klop de slagroom stijf met de eetlepel suiker en spuit het in toefjes op de taart. Versier vervolgens met de oreokoekjes die je in stap 2 opzij hebt gelegd. Je kunt ze eroverheen kruimelen of stukjes in de slagroomtoeven steken. GENIET ZOETJES! Heb jij de stracciatella kwarktaart met oreobodem gemaakt? Deel jouw resultaat dan met me via Insta, Snapchat of Facebook! xoxo
Hoi Mariëtte! Als je nou niet zo’n oreo-fan bent (ja, die bestaan), wat voor koekjes zijn dan nog meer lekker om als bodem te gebruiken? Groetjes Kitty Beantwoorden
Hi Kitty, haha, ik ken er meer! De taart lijkt me ook heerlijk met chocolate chip cookies. Het gaat om het chocolade accentje in de bodem die supergoed past bij de stracciatella kwark. Ik zou ongeveer 300 gram koekjes gebruiken met 100 gram boter in dat geval. Bakse 😉 Groetjes, Mariette Beantwoorden
Dank voor je antwoord! Lijkt me inderdaad een heerlijk alternatief! Zal je laten weten hoe het smaakt met een chocolate chip cookies bodem! Beantwoorden
Hi Mariette, bedankt voor deze super tip! Wij houden ook niet van Oreo koekjes. Iedereen vond de bodem erg lekker. Ik heb een vorm van 26 cm gebruikt en 400 gram (2 pakjes) en 150 gram boter. Ik was eerst bang dat het te veel boter was, maar het werd mooi hard in de ijskast. Ik heb ipv de koekjes pure chocolade schaafsels gebruikt als versiering. Deze taart is echt een blijvertje! Groetjes Peggy Beantwoorden
Ah wat goed om te horen Peggy en fijn dat je de afmetingen er ook meteen bij zet! Dank voor je leuke berichtje. X Mariette Beantwoorden
Ik heb deze taart met romige stracciatellayoghurt van de Aldi gemaakt(kon de kwark niet vinden) maar hij werd heel snel zacht en snotterig ook al stond hij in de koelkast. De volgende keer toch maar echt de kwark kopen denk ik! Maar ondanks dat een hele lekkere taart! Beantwoorden
Ah, yoghurt is vaak dunner en vraagt inderdaad om meer gelatine om een goed opgesteven taart te krijgen. Fijn dat ‘ie alsnog lekker was! Beantwoorden
Ik heb de kwark en gelatine verdubbeld om een dikkere laag te krijgen maar hij wax heerlijk! Beantwoorden