Ga naar de inhoud
Stracciatella kwarktaart met oreobodem
Taart 11 mei 2016

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

Ohhh, jullie konden echt niet wachten tot deze stracciatella kwarktaart met oreo’s online zou komen! Ik plaatste al eerder een gemene sneakpeek op Instagram, maar de vraag bleef terugkomen. Dan zet ik het recept natuurlijk wat eerder online dan gepland! Ik zie jullie kwarktaartjes dus ook graag voorbij komen via Snapchat (zoetrecepten), Instagram of Facebook! 😀

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

Ik wilde al een tijd een cheesecake maken met oreo’s en de combinatie van stracciatella kwark en oreo’s leek me een goede match. Deze kwarktaart was het bakproject van mijn nichtje Sofie en mij, toen ze laatst kwam logeren. Niet echt een ‘bak’project, want het is een no bake kwarktaart. En laat Sofie nou eens gek zijn op oreo’s..

Ze was één en al oor toen ik haar vertelde over de belangrijke punten van foodfotografie en ze had de kneepjes al gauw te pakken. Vakkundig hielp ze me met het versieren van de taart met oreo kruimels:

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

recept
Stracciatella kwarktaart met oreobodem

Ohhh, jullie konden echt niet wachten tot deze stracciatella kwarktaart met oreo’s online zou komen! Ik plaatste al eerder een…

25 minuten
12

Ingrediënten

  • 2 rollen oreo koekjes
  • 50 gram boter
  • 1000 gram stracciatella kwark
  • 7 plakjes gelatine
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier op de bodem.
  2. Leg een paar oreo koekjes apart voor de versiering. Doe de rest in de blender of keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Als de boter gesmolten is, kun je de fijne oreo kruimels eraan toevoegen. Roer het geheel goed door. Stort de kruimels in de bakvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  3. Oreobodem stappen
  4. Doe de gelatine blaadjes in een bak met koud water en laat voor zeker vijf minuten weken. Doe de kwark in een grote kom en zet even opzij. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en verwarm daarin 7 eetlepels water. Als het water opgewarmd is, knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je ze toe aan het warme water. Haal het pannetje van het vuur en roer goed door zodat de gelatine blaadjes oplossen.
  5. Als de blaadjes opgelost zijn laat je het gelatine mengsel een beetje afkoelen. Voeg het daarna in een heel dun straaltje toe aan de stracciatella kwark terwijl je goed in de kwark blijft roeren met een garde. Als alle gelatine er doorheen geroerd is, stort je het mengsel op de oreobodem en zet je het voor zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Kwarkvulling
  7. Voor het serveren: maak de zijkanten van de kwarktaart voorzichtig los met een mesje voor je de vorm opent. Klop de slagroom stijf met de eetlepel suiker en spuit het in toefjes op de taart.
  8. Stracciatella kwarktaart met oreobodem
  9. Versier vervolgens met de oreokoekjes die je in stap 2 opzij hebt gelegd. Je kunt ze eroverheen kruimelen of stukjes in de slagroomtoeven steken.
  10. GENIET ZOETJES!

Heb jij de stracciatella kwarktaart met oreobodem gemaakt? Deel jouw resultaat dan met me via Insta, Snapchat of Facebook! xoxo

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Stracciatella kwarktaart met oreobodem" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

9 berichten over “Stracciatella kwarktaart met oreobodem

  1. Hoi Mariëtte!
    Als je nou niet zo’n oreo-fan bent (ja, die bestaan), wat voor koekjes zijn dan nog meer lekker om als bodem te gebruiken?
    Groetjes Kitty

    1. Hi Kitty, haha, ik ken er meer! De taart lijkt me ook heerlijk met chocolate chip cookies. Het gaat om het chocolade accentje in de bodem die supergoed past bij de stracciatella kwark. Ik zou ongeveer 300 gram koekjes gebruiken met 100 gram boter in dat geval. Bakse 😉 Groetjes, Mariette

      1. Dank voor je antwoord! Lijkt me inderdaad een heerlijk alternatief! Zal je laten weten hoe het smaakt met een chocolate chip cookies bodem!

      2. Hi Mariette, bedankt voor deze super tip! Wij houden ook niet van Oreo koekjes. Iedereen vond de bodem erg lekker. Ik heb een vorm van 26 cm gebruikt en 400 gram (2 pakjes) en 150 gram boter. Ik was eerst bang dat het te veel boter was, maar het werd mooi hard in de ijskast.
        Ik heb ipv de koekjes pure chocolade schaafsels gebruikt als versiering.
        Deze taart is echt een blijvertje!
        Groetjes Peggy

  2. Ik heb deze taart met romige stracciatellayoghurt van de Aldi gemaakt(kon de kwark niet vinden) maar hij werd heel snel zacht en snotterig ook al stond hij in de koelkast. De volgende keer toch maar echt de kwark kopen denk ik! Maar ondanks dat een hele lekkere taart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *