Suikervrije chocolate chip koekjes Na het succes van de abrikozen-kokoskoekjes zonder toegevoegde suikers, werd het ook tijd voor een suikervrij chocolate chip koekje. Dat maakt je maandagochtend een stuk leuker ;). Ik zei het toch? Ondanks mijn biecht van afgelopen vrijdag zal ik jullie blijven voorzien van suikervrije of -arme baksels. Dat deed ik natuurlijk al wel in mijn gezondige recepten, maar mijn suikervrije challenge heeft me geleerd dat ik dit nog best iets verder door kan trekken. Je kunt zo ongelofelijk veel zonder toegevoegde suikers, maar mt (gedroogd) fruit! LEES OOK: Fruit als smaakmaker, suikervervanger, bindmiddel en olievervanger. Kijk deze chocolate chip koekjes op basis van gedroogde vijgen dan. Ze krijgen een extra knispertje door het gebruik van de vijgen en ik gebruikte 100% pure chocolade om ze vrij van toegevoegde suikers te maken. Besef wel dat je hier van moet houden, want dat maakt het meteen een stuk bitterder. recept Suikervrije chocolate chip koekjes Na het succes van de abrikozen-kokoskoekjes zonder toegevoegde suikers, werd het ook tijd voor een suikervrij chocolate chip koekje. Dat maakt je… Printen 10 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 50 gram gedroogde vijgen of dadels* 30 gram kokosolie (2 el) 100 gram amandelmeel 30 gram pure chocolade 1/2 tl vanille extract *Ik scoor hiervoor het liefst de ‘ready to eat’-variant, die al lekker sappig is, maar je kunt ze ook zelf wellen. Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Wel eventueel de gedroogde vijgen in heet water en giet zo goed mogelijk af. Smelt de kokosolie en mix alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de foodprocessor, samen met een snuf zout. Voeg tot slot ook de chocolade toe en haksel nog even door in de foodprocessor. Rol 12 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat. Bak in 15 minuten gaar. Draai eventueel nog om, om beide kanten knapperiger te krijgen. TIP: Hou je niet van vijgen? Gebruik dan gewoon dadels! Werkt ook prima.