Suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes Mijn favoriete baksel met zoetstof tot nog toe: suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes. Wat zijn deze MEGA lekker! En dat voor maar 115 calorien per koekje. De vakantie is definitief voorbij en iedereen is weer hard aan het werk of naar school. Dat schreeuwt toch om gezondere tussendoortjes? Zeg maar hallo tegen deze suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes. Knapperig van buiten en chewy van binnen, precies zoals het hoort. En dat zonder suiker! Als vulling gebruikte ik pecannoten en rozijntjes, maar als je ook geen natuurlijke suikers in het koekje wilt dan kun je de rozijnen gewoon vervangen door wat extra nootjes. Als zoetstof gebruikte ik ‘kristal sweet’ (met kaneelsmaak) van Steviala, dat is een tafelzoetstof met een korrel die lijkt op echte suiker. In vergelijking tot suiker heb je hier maar de helft in gewicht van nodig en er zitten praktisch geen calorieën in. Je proeft het echt totaal niet terug in deze koekjes! Oh en wist je dat dit inmiddels al mijn derde suikervrije recept met zoetstof is? Check dus ook zeker de suikervrije lemon angel food cake of de skinny lemon blueberry muffins eens! Ik gebruik het liefst een zoetstof op basis van stevia uit de biologische winkel of supermarkt. Check altijd goed de verpakking voor de sterkte van het zoetmiddel. Je kunt hier eens kijken welke soorten zoetstoffen er allemaal zijn en welke sterkte ze hebben. Dit is een gesponsord recept. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta. recept Suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes Mijn favoriete baksel met zoetstof tot nog toe: suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes. Wat zijn deze MEGA lekker! En dat voor maar… Printen 20 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 60 gram boter/kokosolie 35 gram steviala kristal sweet (kaneel)* 1 ei 0,5 tl vanille extract 75 gram grove havermoutvlokken 75 gram bloem 0,5 tl baking soda 40 gram rozijnen 30 pecannoten *Als je een andere zoetstof gebruikt, let dan goed op hoe sterk deze is. Steviala kristal sweet is 2x zo sterk als suiker. Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakvorm met bakpapier. Wel de rozijnen in heet water. Dep daarna goed droog met keukenpapier. Hak de pecannoten in stukjes. Mix de boter/kokosolie en de zoetstof samen totdat het licht en romig is. Voeg dan het ei en het vanille extract toe en mix tot het goed gemengd is. Doe in een andere kom de havermout, bloem, baking soda en een flinke mespunt zout. Meng door elkaar en voeg dan toe aan het andere mengsel. Schep door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de rozijnen en pecannoten toe. Maak hoopjes ter grootte van een eetlepel op het bakpapier. Bak in ongeveer 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.