Ga naar de inhoud
Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Hartige recepten 17 mei 2017

Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus, een heerlijk vegan voorgerech of vegan amuset! Makkelijk, ontzettend lekker en gezond.

vegan KOMKOMMERROLLETJES

Say what? Jawel, vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus. Mooi woord voor galgje. En een very lekker, vegan en healthy hapje.

Ze passen perfect op een amuselepel en in één (grote) hap in je mond, als je de komkommer dun schilt tenminste.

Ik was impressed door de pompoenpittenhummus. De pompoenpitten gebruik je in plaats van tahin en geven de hummus echt een andere smaak. In a good way!

komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

VEGAN VOORGERECHT

Ik maakte deze vegan komkommerrolletjes als eerste gang, oftewel als een vegan voorgerecht tijdens het plantaardige zes gangendiner dat ik voor Thomas maakte omdat we 6,5 samenzijn vierden tijdens mijn 30 dagen vegan challenge.

Benieuwd naar de andere gangen? Ik som ze even voor je op:

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk met en smoked paprika

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

IMG_6162

BOEK RECENSIE – EASY VEGAN MET JULIE

De basis voor dit recept komt uit het boek Easy vegan met Julie, mijn favoriete (vegan) kookboek op dit moment.

Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers.

De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel “lastige”ingrediënten.

Je kunt het boek via deze link aanschaffen.

Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

vegan komkommerrolletjes - vegan voorgerecht

Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

recept
Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus, een heerlijk vegan voorgerech of vegan amuset! Makkelijk, ontzettend lekker en gezond. vegan KOMKOMMERROLLETJES Say what? Jawel,…

30 minuten
30

Ingrediënten


HUMMUS

  • 350 gram kikkererwten
  • 4 el pompoenpitten (geroosterd)
  • 3 elcitroensap
  • 3 elwater
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Komijnpoeder


ROLLETJES

  • 3 grote komkommers
  • Verse koriander en/of munt
  • Extra pompoenpitten(geroosterd)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en maal fijn tot een smeuïge hummus. Maak op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
  2. Schaaf lange dunne plakken van de komkommer, tot je bij de sappige zaadjes aankomt. Dit deel gebruik je niet. Gebruik bijvoorbeeld een fijne kaasschaaf of een dunschiller voor de komkommerplakken.
  3. Beleg elke plak komkommer met een lepel hummus en verse koriander en/of munt. Rol de komkommerplak dan op en zet op de amuselepel of op een bordje. Bestrooi met nog wat extra pompoenpitten.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 9

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *