Tartelettes met kokoscrème en fruit Twee weken geleden was ik jarig tijdens onze vakantie in Sicilië. We maakten een trip naar de Egadische eilanden, een heerlijke dag dus, maar het echte verjaardagsgevoel met taart en al was er niet bij. Inmiddels ben ik weer een week aan het werk, maar werd ik afgelopen woensdag door Thomas verrast met een belated birthday diner, zo lief! En belangrijker, met één van de lekkerste toetjes ooit: tartelettes met kokoscrème en fruit! Die moet ik natuurlijk met jullie delen. De bodempjes zijn gemaakt van een mix van bloem en amandelmeel. De tartelettes zijn gevuld met een superyummy kokoscrème en afgetopt met perzik, aalbesjes, framboosjes en stukjes pistache. We waren het er over eens dat dit het beste was dat hij ooit in de keuken had gebrouwen 😉 Vooral de kokoscrème vulling vond ik bijzonder aan dit taartje. De vulling wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als een banketbakkersroom, maar dan met kokosmelk en kokosschaafsel. Ik ben gek op kokos en had er nog nooit aan gedacht om op deze manier de vulling van een tartelette te maken. Je kunt de taartjes natuurlijk aftoppen met allerlei soorten fruit. De volgende keer ga ik misschien wel een ananas en mango topping proberen. Welk soort fruit vind jij de beste combi bij kokos? recept Tartelettes met kokoscrème en fruit Twee weken geleden was ik jarig tijdens onze vakantie in Sicilië. We maakten een trip naar de Egadische eilanden,… Printen Ingrediënten Voor 8 tartelettes Bodem: 250 gram bloem 50 gram amandelmeel 120 gram ongezouten boter (kamertemperatuur) 120 gram poedersuiker 1 ei (L) Mespunt zout Kokoscreme: 400 milliliter kokosmelk 20 gram maizena 50 gram witte basterdsuiker 2 eieren (M of 1,5 groot ei) 50 gram ongezouten boter 1 zakje vanille suiker Kokosrasp naar smaak Extra: Verschillende soorten fruit Gehakte pistachenootjes Bereiding Voor de bodem: Neem een kom en mix hier de boter, het poedersuiker, ei en zout samen in voor twee á drie minuten, totdat er een gladde mix ontstaat. Voeg nu de bloem en het amandelmeel toe en mix voor ongeveer 10 seconden totdat het is opgenomen. Kneed het mengsel met je handen tot een bal. Vorm het deeg dan in een boomstam vorm en laat het een uur rusten in de koelkast. Ondertussen maak je de kokoscrème: zet een steelpannetje op het vuur met de kokosmelk en breng aan de kook (af en toe roeren en na een minuut koken het vuur uitzetten). Neem een kom en meng hier de maizena en suiker in. Mix hier vervolgens de eieren doorheen totdat het een glad geheel is. Giet 1/4 van de verhitte kokosmelk toe aan het ei-mengsel en mix goed zodat er geen stukjes ontstaan. Voeg het ei-mengsel nu toe aan het pannetje met kokosmelk en breng voor een paar minuten licht aan de kook. Blijf continu roeren totdat de kokoscrème de juiste dikte bereikt. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de kokoscrème. Blijf roeren totdat het volledig is opgenomen. Voeg naar smaak kokosrasp toe en laat het mengsel afkoelen. Haal na een uur het deeg weer uit de koelkast en snijd deze in 8 gelijke plakken. Druk deze in de tartelettevormpjes en verdeel het goed. Bak de taartjes nu blind op 175 graden voor 10 minuten. Haal de taartjes dan uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bak ze nog 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen. Verdeel de kokoscrème over de acht taartjes. Beleg ze hierna met verschillende soorten fruit, in mijn geval waren dat dun gesneden perzik, frambozen en rode bessen. Bestrooi het taartje met poedersuiker en grof gehakte pistachenoten.
Is deze vulling genoeg om een taart te besmeren en een laagje er tussen te smeren? Of heb ik dan de dubbele hoeveelheid nodig.. De crème ziet er heeeerlijk uit! 🙂 Beantwoorden
Hi Dorothé, wat een goed idee 😀 dat hangt er een beetje vanaf hoe groot de taart is die je wilt besmeren. Het is voldoende om een kleiner taartje van 20 cm te besmeren denk ik. Kijk ook eens in dit recept voor een ander soort topping met kokos: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/kokoslaagjestaart-met-lemon-curd/ Beantwoorden