Vegan bloemkoolsoep met kokosmelk Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden is echt zo’n lekker en makkelijk recept. Die gaat in mijn favorieten! Zacht & romig met een combi van Oosterse én Hollandse ingrediënten. I love soup! Zeker als je meerdere gangen maakt voor een diner, dan is een soep een fijne ‘tussen’gang. Je kunt het voorbereiden en het is een mooie afwisseling tussen andere koude amuses en voorgerechten. Vegan bloemkoolsoep maken Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden een combinatie van Oosterse (gember en kokosmelk) en puur Hollandse (hello bloemkool en wortel) smaken, waardoor je deze soep goed in de winter én zomer kan serveren. Voor dat je de soep in de pan maakt, rooster je de bloemkool eerst. Dit heb ik gedaan omdat de bloemkool op die manier een veel rijkere smaak krijgt. Bloemkool is van zichzelf een vrij neutrale groente. Vegan zes gangen menu Dit is alweer de derde gang van het vegan zes gangen diner dat ik voor Thomas maakte. Het complete menu van dit vegan zes gangen diner vind je hier: Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos Gang 5: Citroen spoom Gang 6: Kokos limoencheesecake Bloemkoolsoep met kokosmelk: tips Een paar laatste tips voordat je met dit recept voor bloemkoolsoep met kokosmelk aan de gang gaat, omdat ik wil dat je het allerlekkerste resultaat zult hebben. Let op dat je smoked paprika kruiden gebruikt en geen gewoon paprikapoeder. Er is een enorm smaakverschil. Wees niet te gretig met het gebruik ervan, want smoked paprika is heerlijk, maar ook erg uitgesproken. Gebruik een staafmixer met hoog wattage, dat zorgt voor een zijdezachte structuur van je soep. Mmm! Kies voor volle kokosmelk in de bloemkoolsoep. Geen light. Dit is zoveel lekkerder bij deze soep. recept Vegan bloemkoolsoep met kokosmelk Deze smoked paprika kokos-bloemkoolsoep is een echte winnaar en gaat in mijn favorieten. Zacht & romig met een combi van Oosterse én Hollandse ingrediënten. Printen 25 minuten 4 Ingrediënten 1 bloemkool 3 wortels 1 grote witte ui Flinke duim gember Teentje knoflook 1 blik kokosmelk 1 literbouillon 1/2 tl smoked paprikapoeder EVT. Wat komijnpoeder Limoentje (serveren) Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in stukjes, leg ze op de bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin. Hou een paar kleine stukjes bloemkool apart voor het serveren. Zet een (soep)pan op het vuur met wat olie, de fijngesneden gember, knoflook, ui en wortels. Bak dit twee minuutjes door en voeg dan ook de bloemkool, de liter bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit op laag vuur een half uurtje doorkoken tot de wortel zacht genoeg is. Maal het geheel dan fijn met de staafmixer en breng op smaak met smoked paprikapoeder en eventueel nog wat komijnpoeder. Serveer elk kommetje soep met een paar kleine roosjes bloemkool, een kneepje limoensap en een beetje smoked paprikapoeder. Pssst. Heb je de tips die boven het recept staan doorgenomen?