Vegan espresso-banaan ontbijtmuffins Dat kopje espresso in de ochtend is niet meer nodig, want die zit al verwerkt in deze lekkere espresso-banaan ontbijtmuffins! Scheelt je weer een handeling in de ochtend, altijd fijn. Yum, wat zijn deze ontbijtmuffins lekker geworden! Zowel Thomas, waarbij espresso door zijn aderen stroomt, als ik waren fan. En ik lust dus geen koffie. Ze hebben een subtiele espresso smaak en een lekker formaatje om on the go mee te nemen als ontbijt of snack. Het zijn een soort bananencakejes/bananenbrood in muffinvorm geworden. Het was de eerste keer dat ik mijn bananencake recept tot een vegan variant omtoverde. Voor een 100% plantaardig resultaat gebruikte ik margarine (met kokossmaak, I like!) en verving ik de eieren door banaan. Om de muffins alsnog lekker luchtig te krijgen heb ik een combinatie van baking soda met appelciderazijn gebruikt. Dat kun je gewoon vinden in de supermarkt en dat proef je niet terug in de muffins. LEES OOK: Zo vervang je eieren in een baksel. Dit recept is gesponsord door Becel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Vegan espresso-banaan ontbijtmuffins Dat kopje espresso in de ochtend is niet meer nodig, want die zit al verwerkt in deze lekkere espresso-banaan ontbijtmuffins!… Printen 30 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 100 gram ontpitte dadels 5 kleine, rijpe bananen 50 gram Becel kokos- & amandelolie 250 gram havermout 7,5 gram espresso poeder 1 tl bakpoeder 1/2 tl baking soda 1/2 el appelciderazijn Bereiding VOORBEREIDING. Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokendheet water en giet daarna goed af. Los het espressopoeder op in 75 ml water. Maal de havermout tot een fijn meel. Vet eenmuffinvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. BEREIDING. Pureer de dadels en 4 bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom en mix een minuutje samen met de Becel met kokos- & amandelolie. Mix nu ook de espresso,het havermeel, bakpoeder en een snuf zout er doorheen. Neem een glaasje en meng de baking soda en het appelciderazijn door elkaar. Dit gaat schuimen! Meng het door je beslag en verdeel meteen over de muffinvormpjes. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel over de muffins. Bak de banaan-espresso ontbijtmuffins in ongeveer 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Check of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet zedan nog vijf minuutjes terug in de oven. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm. Mega lekker als ze nog warm zijn! TIP : vervang het havermeel eens (deels) door amandelmeel, ook heel lekker.