Vegan speltpannenkoekjes De lekkerste ei-vrije vegan speltpannenkoekjes maak je met maar vier ingrediënten! Bananabread meets kokoskoekje ín een pannenkoek. Het is zo lekker als het klinkt! Ontbijtpannenkoekjes zonder ei, dat had ik nog niet eerder geprobeerd. Een volger op mijn insta account tipte me om ze te maken met havermout, banaan, kaneel en amandelmelk. Ik maakte er mijn eigen versie van en koos voor vegan speltpannenkoekjes met kokos. Bij de eerste hap dacht ik meteen: bananabread meets kokoskoekje in een pannenkoek. De bananensmaak is niet sterk, maar ze hebben wel een hele fijne stevige structuur en zijn toch lekker smeuïg. Die eieren mis je dus totaal niet! Top ze af met wat fruit, nootjes en ahornsiroop en je hebt het beste ontbijt ever. Deze hoeveelheid pannenkoeken hebben wij met z’n 2-en opgegeten (8 pannenkoekjes), maar dat was wel een forse brunch. Of powerontbijt. Met 3-4 kleine eters heb je hier ook zeker voldoende aan voor een ontbijt. Door het gebruik van speltmout moet je wel wat meer amandelmelk gebruiken, want het is een stuk steviger en zwaarder dan havermout. Met havermout heb je voldoende aan 250 milliliter melk. recept Vegan speltpannenkoekjes De lekkerste ei-vrije vegan speltpannenkoekjes maak je met maar vier ingrediënten! Bananabread meets kokoskoekje ín een pannenkoek. Het is zo lekker als het klinkt! Printen 10 minuten 3 Ingrediënten 160 gram speltmout 300 ml amandelmelk 1 flinke rijpe banaan 4 el geraspte kokos TOPPINGS Vers fruit Ahornsiroop Bereiding Doe het speltmout samen met de banaan, amandelmelk en eetlepels kokos in je keukenmachine en maal een aantal minuten tot een smeuge massa. Laat het nu 10 – 15 minuten staan en ‘weken’, zodat de speltmout wat zachter wordt. Maal dan nogmaals een paar minuten. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak de pannenkoekjes hierin op medium vuur. Je kunt het pannenkoekje omdraaien als je kleine luchtbubbeltjes ziet verschijnen over het hele pannenkoekje. Serveer de pannenkoekjes met vers fruit (een combi van zoet en fris is het lekkerst, zoals aardbeien met banaan) en eventueel stukjes walnoot en ahornsiroop.
In de ingredienten lijst staan 4 eetlepels kokos… Oke, goed, maar wat bedoel je met kokos? Kokosvet Kokosschilfers Kokosbloesemsuiker … Graag een reactie 🙂 Groetjes Cindy Beantwoorden
Dat is wel een hele brede interpretatie ;). Ik bedoelde in ieder geval geen verse kokos, maar gedroogde geraspte kokos. Ik heb het verduidelijkt in het recept, thanks voor je berichtje. Beantwoorden