Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos Na het maken van de pretty frambozen tartelettes met witte chocolade ganache en pistachenootjes hield ik nogal wat van deze ingrediënten over. Ik hoefde er niet lang over te denken wat ik hier mee zou doen: héllo witte chocolade fudge met pistachnootjes en KOKOS! Zonder al te hoge verwachtingen proefden we de fudge een dag later pas (want megaveel tartelettes), maar wow wat lekker! Zachte witte chocolade fudge, met crunchy pistachenootjes en de heerlijke smaak van kokos. Een perfecte kleine treat en zó simpel om te maken! recept Witte chocolade fudge met pistachenootjes en kokos Na het maken van de pretty frambozen tartelettes met witte chocolade ganache en pistachenootjes hield ik nogal wat van deze ingrediënten over.… Printen 15 20 Ingrediënten 100 milliliter slagroom 200 gram witte chocolade 200 gram pistachenootjes 1 eetlepel kokos Bereiding Zet een vierkante bakvorm van ongeveer 15 bij 15 cm alvast klaar. Vet hem in en bekleed dan met bakpapier. Hak de pistachenootjes in grove stukjes en zet opzij. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hier de slagroom in. Hak ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes. Als de slagroom goed heet is geworden draai je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Voeg de witte chocolade toe en blijf roeren tot deze volledig is opgelost. Voeg de pistachenootjes toe aan het witte chocolademengsel, roer even door en giet dan in de bakvorm. Strooi de kokos er overheen en zet dan in de koelkast voor minstens vier uur om op te stijven. Haal een kwartiertje voor serveren uit de koelkast en trek de fudge aan het bakpapier uit de vorm. Snijd dan in stukjes van ongeveer 2 bij 3 cm. ENJOY ZOETJES! Heb jij deze fijne witte chocolade fudge gemaakt? Deel jouw baksel dan via Facebook, Instagram of Snapchat met mij of laat in een reactie achter wat je er van vond! <3
Dankjewel voor de recepten, ik moet ze nog gaan maken. Maar ga het zeker doen, ze lijken mij zo lekker. Vriendelijke groet. Riet Wansink. Beantwoorden
Gebruik je onbewerkte pistachenootjes of gebrand en gezouten? De laatste kan ik alleen maar vinden, zelfs in de natuurwinkel, maar ik twijfel of dat wel smaakt… Nu hoor ik dat er ook gezouten witte chocolade bestaat…dus wie weet kan beide. Beantwoorden
Hi Heleen, ik kocht gebrande pistachenootjes bij de notenkraam, deze zijn ongezouten. Ik denk dat gezouten pistachenootjes er stiekem ook best lekker bij smaken! Beantwoorden