Crispy bacon in de oven Een makkelijk recept voor knapperige bacon of spek in de oven, die lekker smaakt bij soep én taart! In een handomdraai maak je zelf de lekkerste crunchy, crispy, krokante, knapperige bacon. Knapperige bacon bakken Vandaag geen recept voor knapperige snoepjes of koekjes, maar voor nog iets veel grandiozers: knapperige bacon. Yes, je hoort het goed! Ik ga je uitleggen hoe je échte crunchy, krokante, knapperige, crispy bacon in de oven kan bakken. Want van zo’n slappe, vette lap spek wordt niemand blij. Crispy bacon smaakt fantastisch bij een salade of soep. Met name een wat vlakker groente gerecht kan echt omhoog gehaald worden door het zoutige en het krokantje van deze bacon – denk maar eens aan een bloemkoolpuree. Maar wist je dat je het ook kunt combineren met zoete gerechten? Brokkel wat stukjes over verse wafels of pancakes met ahornsiroop of zelfs over je brownies. Die gekke Amerikanen doen het allemaal. En ik nu dus ook, want het is niet te versmaden. Als je van zoet-zout combinaties houdt, tenminste. Spek bakken in de oven De grote truc om bacon of spek krokant te bakken is het gebruik van de oven. Simple as that. Dat werkt in mijn opinie stukken beter dan de pan, de airfryer of welke optie dan ook. Spek bakken in de oven is echt een makkie, hou alleen rekening met een aantal factoren voor het beste resultaat: Gebruik aluminiumfolie en geen bakpapier Leg de bakplaat niet te vol; bak ze bij grote hoeveelheden in verschillende ladingen Speel met de oventijd voor het gewenste krokantje Laat na het bakken uitdruipen op keukenpapier, of dep af Op die manier kun je geweldige crispy bacon bakken in de oven. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een krokantje dat tussen chewy en crispy in ligt. Dit hangt af van de oventijd én van de dikte van jouw spek of bacon. Crispy bacon; waar eet je het bij? Inmiddels helemaal je draait te pakken met bacon bakken in de oven? Dan is het tijd om lekker te gaan variëren met met smaken! Knapperige bacon smaakt zowel lekker bij hartige gerechten, als bij zoete recepten. Nu kan ik me voorstellen dat je daar geen beeld bij hebt, dus geef ik je een aantal tips waar crispy bacon heerlijk bij smaakt. Wedden dat jij binnen no-time ook aan het experimenteren slaat qua smaakcombinaties? Hartige combinaties Over een groene aspergesoep Op een broodje met eiersalade Door een ceasar salade Zoete combinaties Laagjestaart met chocolade cake en salted caramel botercrème Bij American pancakes en voldoende ahornsiroop Wafels in combinatie met avocado en gepocheerde eieren recept Crispy bacon in de oven Een makkelijk recept voor knapperige bacon of spek in de oven, die lekker smaakt bij soep én taart! In een… Printen 20 minuten 1 Ingrediënten Plakjes bacon of ontbijtspek Aluminiumfolie Keukenpapier Bereiding Bacon bakken Beleg een bakplaat met aluminiumfolie. Gebruik een schaal of vorm met hogere randen om een ondergespatte oven te voorkomen. Leg de plakjes bacon/spek op het aluminiumfolie, zorg ervoor dat ze een beetje uit elkaar liggen. Ze mogen elkaar absoluut niet overlappen. Als je een grote hoeveelheid bacon lekker knapperig wilt afbakken, kun je dat beter in een aantal losse ladingen doen. Geduld is een schone zaak 😉 Zet de oven aan op 200 graden en zet de bakplaat met de bacon in het midden, de oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je bacon/spek. Dunne plakjes hebben ruim 10 minuten nodig, maar iets dikkere plakjes zeker 15-20 minuten. Hou het dus goed in de gaten: de bacon is klaar als ze mooi donkerrood kleurt. Leg de bacon dan op een keukenpapier en dep het vet er vanaf. Even af laten koelen en je hebt mega krokante spek of knapperige bacon.
Hoi Ik bak de bacon uit in een droge koekenpan, eerst op laag vuur tot het vet uit de bacon begint te smelten..daarna het vuur hoger tot ze krokant zijn Het is lekker om ze te dippen in bessen jam of met kerriesaus trouwens, leuke website ik kijk er vaak op groetjes Shari Beantwoorden
Hi ik gebruik mijn magnetron veelvuldig maar ook hiervoor ik neem bakpapier (1 vel in 4-en ongeveer) en vouw er een soort waaiertje van iets breder dan de reepjes spek en leg ze om en om in het waaiertje ongeveer 8-10 plakjes –> in de magnetron op 800 watt voor 1.5 minuut even omdraaien en weer 1.5 minuut pas op heet en het vet druipt eruit –> uit laten druipen op keukenpapier, veel succes Beantwoorden
Wat goed zeg! Ik heb zelf geen magnetron, maar denk dat het voor andere lezers een goede tip is 🙂 Beantwoorden
Jeminee wat is dit vreselijk goed. Echt heel knapperig en krokant geworden. Gevaarlijk lekker, bedankt he 😉 Beantwoorden