Ga naar de inhoud
Appelkruimelcheesecake met salted caramel
Cheesecake 09 maart 2016

Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Oh wauw, wat is deze appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus goed gelukt. Ik wist al dat ik gek ben op appeltaart én op cheesecake afzonderlijk van elkaar, maar jeetje, de combinatie is pas echt goud waard. En dat vonden jullie ook, want jullie werden wild toen ik een foto op Instagram deelde vorige week. En terecht. Dus ik zet het recept speciaal voor jullie al wat eerder online! Kwijl je met me mee bij het bekijken van de foto’s?

IMG_1044

Appelkruimelcheesecake

Terwijl ik het kruimeldeeg aan het maken was, leek het me extra lekker om een flinke theelepel speculaaskruiden aan het kruimelbeslag toe te voegen. De havervlokken in het kruimeldeeg maken het lekker crunchy en de salted caramel maakt het geheel echt onweerstaanbaar lekker. Deze taart past in het rijtje: als je zondigt, doe het dan goed!

Appelkruimelcheesecake

Appelkruimelcheesecake met salted caramel

recept
Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Deze appelkruimelcheesecake is één van de lekkerste cheesecake die je ooit zult proeven: een combi van appeltaart, cheesecake én salted caramel.

45 minuten
12

Ingrediënten

Voor de bodem en kruimel:

  • 250 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 150 gram havermout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • Flinke snuf zout

Vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren (L)
  • 2 – 3 grote appels
  • Beetje kaneel

Bereiding

  1. Bekleed een bakvorm met een doorsnee van 24 cm op de bodem met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een kom en mix hier de boter met de bruine basterdsuiker in zacht. Meng in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, havermout en het zout in door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan het boter/suikermixje en mix tot er een grove kruimel ontstaat. Verdeel het kruimelbeslag in tweeën. Druk de ene helft op de bodem van de beklede bakvorm en bak voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Zet de andere helft van het kruimelbeslag even opzij.
  3. Snijd de appels in blokjes en meng deze met wat kaneel. Het is aan jou of je twee of drie appels wilt gebruiken. Ik gebruikte twee grote knoeperds ;). Zet de appeltjes nu even opzij.
  4. Mix de roomkaas zacht in een kom en mix de poedersuiker er doorheen. Spatel vervolgens twee eieren door de zachte roomkaas. Als dit goed gemengd is, kun je het op de afgebakken bodem storten. Het maakt niet uit als de bodem nog warm is. Verdeel dan de appelblokjes over de roomkaas en dek het geheel af met een lekkere laag speculaaskruimel.
  5. how to
  6. Zet de taart voor 45 minuten in de nog steeds voorverwarmde oven. Ondertussen kun je volgens dit recept de salted caramelsaus bereiden.
  7. Laat de taart als ze klaar is afkoelen en laat haar minstens twee uur in de koelkast opstijven en koelen. Snijd de appelkruimelcheesecake bij het serveren in ongeveer 12 stukken en giet er een lekkere laag salted karamelsaus over. Als de saus alweer wat harder geworden is als je haar over de taart wilt gieten, kun je de saus even in de magnetron zetten om haar zacht te maken of au bain-marie verwarmen als je geen magnetron hebt.

Heb jij deze mega lekkere appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Ik ben benieuwd! X Mariette

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Appelkruimelcheesecake met salted caramel" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

64 berichten over “Appelkruimelcheesecake met salted caramel

  1. ooohhhhh dit ziet er zooo lekker uit😍😋
    zou je er ook 12 mini cheesecakejes van kunnen maken? zo ja, wat zijn dan ongeveer de hoeveelheden?

      1. Hi amber, dat kan zeker! Ik denk dat je ongeveer 2/3 van de hoeveelheid nodig hebt voor 12 stuks. Je kunt ze dan maken in een muffinbakvorm, het liefst in een siliconen vorm. Laat ze dan eerst koelen&opstijvenin de koelkast en wip ze er daarna voorzichtig uit.

  2. Vandaag gemaakt en morgen gaan we deze taart testen. Ben benieuwd. Hou zelf niet van appeltaart, maar wel van cheesecake.

  3. Jammer dat bij de recepten het aantal koolhydraten niet staat. Er wordt veel suiker gebruikt in sommige recepten…..

  4. Vandaag gemaakt.. morgen gaan weer hem aansnijden.
    vond zelf het kruimeldeeg een lastig werkje. Naar mijn idee is het niet lekker krokant. Het ligt Nog heel losjes op de taart na 45 min bakken. Heb wel 250g boter gebruikt.

    De salted caramel is in ieder geval al lekker.. te lekker.. Zo lekker dat ik met mn vinger Door die pot MOEST;-)

    1. Ah, wat jammer dat het kruimeldeeg niet goed gelukt is! Heb je het met de hand of met de mixer gedaan? Ik vermoed dat jouw kruimels nog heel klein en korrelig waren?

      En jaaa, die salted caramel is onweerstaanbaar <3

  5. Deze taart ziet er echt te goddelijk uit. Ik ga hem vrijdag maken voor verjaardag man zaterdag.

    Zin in!
    * moeten de kruimels met de mixer gemaakt worden? en grof blijven?

    1. Ik doe het inderdaad altijd met de mixer. Hoe langer je mixt, des te grover te kruimels worden tot het uiteindelijk een deegklomp wordt, maar dat wil je niet. Ik hou zelf juist wel van wat flinkere grovere kruimels 🙂

  6. Hij ziet er absoluut lekker uit!!! Kan je de salted caramel niet gewoon na het afkoelen erover heen doen? Of moet je perse iedere keer dat je hem serveert/op eet er salted caramel op doen? En mag je hem buiten de koeling bewaren of moet ie echt in de koelkast? Alvast super bedankt!

    1. Hi Soumaya, in verband met de roomkaas moet je de taart wel echt in de koelkast bewaren. Je kunt de karamelsaus er prima in één keer overheen gieten, dan zal de karamel wel opstijven in de koelkast en de crumble kan iets minder crunchy worden.

  7. Je hebt heerlijke recepten op de site staan, maar ze zijn niet allemaal even gezond! 🙂 Soms moet dat niet uitmaken hé, en gewoon genieten. Daar maak ik hier graag een uitzondering op. Bedankt voor het delen. Erg lekker.

  8. Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt hebt? Het recept ziet er zo lekker uit, dat ik hem volgend weekend ook ga proberen.. Alleen zijn er zoveel soorten roomkaas te verkrijgen..

  9. Van het weekend de appelkruimelcheesecake gemaakt. Ik vond hem echt passen bij het herfstweer. Vooral de salted caramel was om je vingers bij af te likken!

  10. Vandaag gemaakt maar wij vinden hem niet goed gelukt .. Er was haast geen cheese Cream meer over toen we hem aansneden .. Hoe kan dat nou? Het was alleen maar koek nu .. Snik

  11. Ik heb hem net gemaakt samen met mijn zoontje Mees. De speculaaskruiden bleken op en hij had met zijn 7 jaar dé oplossing! Mam we maken de speculaasbrokken gewoon stuk! Ben benieuwd! Super leuk om te maken en de karamel was voor hem een soort goocheltruc!

  12. Dat ziet er lekker uit! Hoe lang kan ik deze taart in de koelkast bewaren? Ik wil het donderdag maken en zaterdag opeten, kan dit?

  13. Hij ziet er erg goed uit! Ik wil deze tart graag maken voor mijn vriend. ik vroeg me alleen af: Moet je als je de tart de eerste keer in de oven doet bakbonen gebruiken of kan dat ook zonder?

  14. Hoi!

    Deze taart ziet er geweldig uit! Kun je gewoon de fijne havermout gebruiken waarmee je ook havermoutpap maakt of bedoel je echt havervlokken die ook in museli zitten? Ik wil hem graag zaterdag maken, dus hopelijk kun je me snel van het verlossende antwoord voorzien. 😉 Alvast bedankt!

    Groeten, Caroline

  15. Hallo beetje dom misschien maar er staat , zet de taart in de voorverwarmde oven. De oven moet toch gewoon aan blijven als de taart er in erin moet?

  16. Ik heb al meerdere van jouw heerlijke recepten gemaakt, maar deze taart is echt de topper voor mij! Super lekker! Bedankt voor al je recepten, ik maak er met veel plezier gebruik van 🙂

  17. Hij is heel erg lekker! Persoonlijk had ik liever net ietsjes meer vulling gehad, maar hij is zonder twijfel het maken waard.

  18. Deze taart ziet er heerlijk uit! Ik wil ‘m graag voor moederdag maken, maar dan iets kleiner. Wat zou je aan hoeveelheden aanraden bij een springvorm van 18 cm?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *