De lekkerste cranberry compote Een kerst klassiekertje die nog ontbrak op Zoetrecepten: cranberry compote. Voor mij absoluut de lekkerste in z’n soort. Geen overdaad aan suiker, maar wel een superfijne kruidige toevoeging van kaneel en sinaasappel. Dat er geen overdaad aan suiker in zit, zegt meer over andere recepten dan over dit recept overigens. Een cranberry compote hoort naar mijn mening wel echt zoet te zijn, maar niet té zoet. Je kunt natuurlijk altijd nog meer suiker weglaten. Cranberry compote wordt vaak gebruikt als bijgerecht tijdens het hoofdgerecht, maar kan juist ook goed in zoete gerechtjes worden verwerkt. Daar laat ik je vrijdag een heel lekker en makkelijk voorbeeld van zien. Als je na de Kerst nog compote overhoudt, is het ook superlekker om elke ochtend een beetje door je yoghurt met havermout te doen. Mmm. recept De lekkerste cranberry compote Een kerst klassiekertje die nog ontbrak op Zoetrecepten: cranberry compote. Voor mij absoluut de lekkerste in z’n soort. Geen overdaad… Printen 15 minuten 6 Ingrediënten 1 sinaasappel 250 gram cranberry’s 150 ml water 100 gram suiker 1 kaneelstokje Bereiding Rasp de schil van de sinaasappel (let op dat je geen wit meeneemt, dat is bitter) en pers het sap uit. Doe de cranberry’s samen met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het water, de suiker en het kaneelstokje in een pannetje. Laat zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert. Je cranberry compote is klaar zodra alle besjes geknapt zijn. Hoe langer je het door laat koken, des te verder verdampt het water en krijg je een meer stevige compote. Vis het kaneelstokje eruit en giet de cranberry compote in schone, uitgekookte potten. Easy as that!