Gesuikerde cranberry’s maken Hoe geef je een taart of toetje onmiddellijk een kerstige vibe? Heel simpel: met gesuikerde cranberry’s! En die zijn zo makkelijk om te maken, gewoon niet normaal. Als ik dit eerder had geweten, dan had ik jullie al veel meer recepten met deze feestelijke, gesuikerde rode besjes gegeven. Ik ben fan! Zo maak je gesuikerde cranberry’s Gesuikerde cranberry’s.. Die zijn vast héél zoet, dacht ik. Dat valt dus echt reuze mee en heb je met name zelf in de hand. Je weekt de cranberry’s eerst in een suikersiroopbadje, voordat je ze door de suiker rolt. Des te langer ze in het suikerbadje liggen, hoe zoeter ze worden. Maar je kunt ze dus ook lekker friszuur houden. Daar kun je zelf mee experimenteren. Niet alleen de smaak, maar ook de structuur vond ik erg verrassend. Van buiten zijn ze lekker knapperig en van binnen zacht. De perfecte topping voor kersttoetjes, taarten of cakes, maar ook lekker om gewoon zo te eten. Ik maakte al eens een indrukwekkende cranberry cheesecake, met een laag cranberry curd, Italiaanse meringue en natuurlijk deze gesuikerde cranberry’s ter decoratie. Op zoek naar lekkere recepten voor het kerst dessert? Kijk dan eens in mijn verzameling met kerst toetjes! Recepten met cranberry’s In deze periode van het jaar (december) liggen verse cranberry’s v0lop in de supermarkt, dus dat vraagt om lekkere recept inspiratie met cranberry’s. Sommige van deze recepten zijn overigens ook prima met diepvries cranberry’s te bereiden, wat helaas niet geldt voor deze gesuikerde cranberry’s. Als het mogelijk is om diepvries cranberry’s te gebruiken, dan geef ik dit in principe altijd aan in het recept of in het begeleidende artikel. Mijn favoriete recepten met cranberry’s: Cranberry meringue taartjes Kaneelcake met gesuikerde cranberry’s Cranberry trifle De lekkerste cranberry compote Kerst cocktail: cranberry mojito recept Gesuikerde cranberry’s maken Met gesuikerde cranberry's kun je elke cake, taart of toetje omtoveren tot een echt kerst recept. Makkelijk om te maken en erg lekker! Printen 10 minuten + wachttijd 10 Ingrediënten 100 ml water 75 gram suiker 50 gram fijne kristalsuiker 100 gram verse cranberry’s Bereiding Gesuikerde cranberry’s maken Was de cranberry’s, dep ze droog en doe in een kommetje. Zet een steelpannetje op laag vuur met het water en de gewone suiker. Breng het geheel aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost. Giet de suikersiroop in de kom bij de cranberry’s. Laat 1 tot 4 uur weken. Gooi de cranberry’s in een zeef zodat de suikersiroop er vanaf kan lekken. Strooi de fijne kristalsuiker uit over een lage schaal of bord en rol de uitgelekte cranberry’s hier in delen doorheen. Leg ze op een bakpapiertje en laat een uur op kamertemperatuur drogen. Tadaaa! Gesuikerde cranberry’s bewaren + tips Het gebruik van diepvries cranberry’s raad ik af, maar ik heb het niet getest. Deel jouw bevindingen vooral onder dit recept in de reacties. Ik maak de gesuikerde cranberry’s het liefst max. een dag voor gebruik, om het knapperige laagje te behouden. In principe zijn ze goed afgesloten een week houdbaar in de koelkast.