Browniepizza met rood fruit Party time! Ben je gek op brownies, maar vind je dit eigenlijk een beetje saai of ‘normaal’ om te maken voor je verjaardag of een ander feestje? Dan is deze browniepizza met rood fruit een absolute aanrader! Een zoete chocolade pizza, opgebouwd uit brownie, slagroom en rood fruit: zo zul je zeker punten scoren op je feestje. Maak er een waar kunstwerkje van door het rode fruit perfect te positioneren, of beleg je browniepizza meer casual en slordig zoals een echte pizza. Hoe dan ook ziet het er superfeestelijk uit! Daarnaast is de combi van brownie met slagroom en rood fruit een klassiek lekkere combinatie. De browniepizza op de foto is gemaakt in een bakvorm van 26 cm. Wil je de pizza nog platter hebben? Maak dit recept dan in een bakvorm van 28 of 30 cm. Geen verjaardag in zicht? Wel dol op brownie? Deze browniepizza is geschikt voor alle aangelegenheden ;-). There is always a reason for chocolate! 😀 recept Browniepizza met rood fruit Party time! Ben je gek op brownies, maar vind je dit eigenlijk een beetje saai of ‘normaal’ om te maken… Printen Ingrediënten 275 gram pure chocolade 275 gram ongezouten boter 300 gram fijne kristalsuiker Een theelepel vanille aroma Een snufje zout 150 gram bloem 4 eieren (L) Bakvorm van 26 cm of 28 cm 250 milliliter slagoom Zakje vanillesuiker 500 gram rood fruit (aardbeien, aalbessen, blauwe bessen, frambozen, bramen) Bereiding Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Trucje: vet de bakvorm een beetje in, zodat het bakpapier hier aan vast plakt. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, het snufje zout en het vanille aroma doorheen. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Meng eventueel nog stukjes chocola, nootjes of fruit door het browniemengsel. Giet het browniebeslag in de bakvorm en zet hem voor 25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor versiering (maak het liefst de avond van tevoren) Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker en eventueel wat klopfix stijf en verdeel over de browniepizza. Laat nu je innerlijke kunstenaar los met het rode fruit en post het resultaat op de Facebookpagina van Zoetrecepten!