Blondie koeken Vroeger was ik gek op witte chocolade, inmiddels heeft pure chocolade die plek ingenomen. Deze blondie(ne) is dus eigenlijk #teambrownie, maar voor een góede blondie draai ik mijn hand niet om. Deze blondie koeken met abrikozen en pecannoten zijn onwijs lekker en zeker zo makkelijk tevoorschijn te toveren als een goede plaat brownies. Als je ‘m iets langer in de oven laat staan wordt het meer een cake-koek, maar een kortere oventijd resulteert in een smeuïge blondie koek. What ya waiting for? Ben jij gek op blondies? Bekijk dan ook deze variant met macadamianoten eens! recept Blondie koeken Deze blondie koeken met abrikozen en pecannoten zijn heel erg yummy en zeker zo makkelijk tevoorschijn te toveren als een goede plaat brownies. Printen 45 minuten 18 Ingrediënten 175 g boter 300 g kristalsuiker 3 losgeklopte eieren (L) 1/2 tl vanille extract 225 g bloem 1 tl bakpoeder 100 g pecannoten 100 g gedroogde abrikozen 200 g witte chocolade Bereiding Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet de bakvorm (20x30cm) in en bekleed met bakpapier. Door het invetten blijft het bakpapier beter zitten. Hak de pecannoten, de abrikozen en eventueel de witte chocolade alvast grof en zet apart. Neem een kom en meng de suiker en de boter met elkaar tot het een romig geheel wordt. Voeg hierna de eieren en het vanille extract toe en blijf het goed mixen. Zeef het bakpoeder en de bloem boven het mengsel en mix het geheel goed door elkaar. Hierna kun je de gehakte pecannoten, abrikozen en de chocolade er doorheen roeren. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de blondies 30 minuten in de oven, zo komen ze lekker smeuïg de oven uit. Wanneer je ze iets langer in de oven laat staan zijn ze iets droger, maar wel met een krokanter korstje. Laat de blondies afkoelen voor je ze serveert en bestrooi met wat poedersuiker.