Herfstige perzikcake Taart helpt altijd toch? Dat was in ieder geval wat ik dacht toen ik vorige week naar mijn moeder toeging. Door een lekke band was ze met de auto in de sloot beland. Ze had gelukkig niks, maar was eh, zachtjes uitgedrukt, nogal geschrokken. Dus maakte ik deze herfstige perzikcake voor haar. Fris door de geraspte citroenschil door het beslag en vol door de toevoeging van wat yoghurt. De cake is afgetopt met plakjes rijpe, zachte perzik en glanst mooi door het bestrijken met abrikozenjam. Mijn moeder vond hem erg lekker. Ik plaatste ook een foto op Facebook en deze bleek razend populair! Ik heb nog geen tijd gehad om een goede foto te maken van de perzikcake, maar ik wil jullie het recept niet onthouden. Voor één keertje dus een foto die met mijn mobiel is gemaakt. recept Herfstige perzikcake Taart helpt altijd toch? Dat was in ieder geval wat ik dacht toen ik vorige week naar mijn moeder… Printen 25min + 45min baktijd 12 Ingrediënten Voor een bakvorm van 26 cm: 200 gram boter op kamertemperatuur 200 (fijne) kristalsuiker Rasp van 1 citroen 4 eieren 150 milliliter yoghurt 200 gram zelfrijzend bakmeel Theelepel vanille aroma Snufje zout 3 rijpe perziken 2 eetlepels abrikozenjam Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de bodem van de bakvorm met bakpapier. Neem een kom en mix hier de boter, citroenrasp en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook de yoghurt, het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm. Ontpit de perziken en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel deze plakjes in de rondte over de bakvorm. Neem een kwastje en smeer een beetje abrikozenjam over de plakjes perzik. Zet de bakvorm in de oven Test na 45 minuten of een cakeprikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Laat de cake een beetje afkoelen en bestrijk nogmaals met een beetje abrikozenjam, voor de glans. SUPERLEKKER als hij nog warm is!