Lemon blueberry muffins met glazuur Oh my, dit zijn de beste muffins die ik ooit gemaakt heb. Lemon blueberry muffins met een glazuur. Fingerlicking good! Deze muffins zijn gemaakt met yoghurt, voor een extra volle smaak, frisse citroen, zoete blauwe bessen en afgetopt met een fijn vanille glazuur. Dit glazuur ziet er niet alleen leuk uit, maar maakt de muffins ook echt af qua smaak. En en en en: ze zijn very easy om te maken. Dat vind ik eigenlijk slecht nieuws als iets zó lekker is. Ze waren binnen twee dagen op. Alle 12 stuks. Genieten geblazen! recept Lemon blueberry muffins met glazuur Oh my, dit zijn de beste muffins die ik ooit gemaakt heb. Lemon blueberry muffins met een glazuur. Fingerlicking good!… Printen 30 minuten 12 Ingrediënten 300 gram bloem 150 gram kristalsuiker Snuf zout 1 theelepel baking soda Rasp van 2 citroenen Sap van 1 citroen 100 gram zachte ongezouten boter 150 milliliter yoghurt 2 eieren 250 gram blauwe bessen 75 gram poedersuiker 2 theelepels melk Bereiding Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet een muffinbakvorm klaar met 12 vormpjes erin of vet de vorm goed in. Neem een grote kom en meng hier de bloem, kristalsuiker, zout en baking soda in. Zet de kom nu even opzij. Neem een nieuwe kom en meng hier de citroenrasp, het sap en de boter samen in tot ze goed gemengd is. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de yoghurt toe. Giet het natte mengsel nu bij het droge mengsel en mix het zo rustig en kort mogelijk, tot het bloem is opgenomen en schep er dan de blauwe bessen doorheen. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en vul deze tot aan de rand. Zet ze nu voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin worden aan de bovenkant. Laat de muffins goed afkoelen Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met de melk tot het volledig opgenomen is. Als de muffins volledig zijn afgekoeld kun je strepen of motiefjes maken op de muffins. Ik heb dit gedaan door middel van de ‘sliert’ die onder aan het lepeltje hangt mooi te positioneren op de muffin en dit telkens te herhalen tot je een mooi motief hebt. Enjoy zoetjes! Heb jij deze lemon blueberry muffins gemaakt? Laat het in een berichtje hieronder weten of show jouw versie via Instagram, Facebook of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette
eindelijk heb ik het perfecte receipt en tip voor de muffins zeker mijn thanks nadat ik er al …tig in de prullenbak gegooid had kwam ik op jouw blog nu staan de blueberry muffins op de lijst die maak ik samen met mijn dochter die bakt niks liever. super bedankt , je hebt een prachtige site en mooie foto’s Beantwoorden
Oh die zien er ongelooflijk lekker uit! Mag ik eens vragen hoe jij zulke geweldige mooie foto’s maakt, naast het gebruik van een goede camera natuurlijk 😉 Je hele opzet met de foto’s is echt super mooi! Beantwoorden
Ah thanks, heel leuk om te horen! Zorg voor de goede belichting, speel met verschillende ondergronden, achtergronden & accessoires, en bewerk je foto’s na met een goed programma 🙂 Beantwoorden
Ja precies! Mag ik vragen welk programma jij gebruikt voor foto’s bewerken? Ik gebruik nu nog het ‘zielige’ picasa maar dat voelt echt heeeeel erg amateur aan.. Beantwoorden
Tuurlijk! Ik gebruik Lightroom en schiet alles in .RAW bestanden. Dat geeft je de breedste mogelijkheden om je foto’s zo goed mogelijk te bewerken. Beantwoorden
Ik heb ze gister gemaakt voor bij onze high tea. Ze waren heerlijk vooral het frisse van de citroen! Wel erg compact maar dat komt zeker Door de yoghurt? Ik heb wel twee vragen : is het normaal dat de blauwe bessen helemaal stuk gaan tijdens het bakken? Het was nu echt jam geworden. En waarom noem je het vanille glazuur terwijl er helemaal geen vanille in het glazuur zit? Ik ga ze zeker nog een keer maken! Beantwoorden
Hi Maaike, je hebt helemaal gelijk haha! Ik heb het aangepast. De blauwe bessen gaan inderdaad stuk tijdens het bakken, het velletje blijft er zeg maar niet omheen door verhitting op hoge temperatuur. Compactheid komt inderdaad door de yoghurt! Beantwoorden
Wat een leuke recepten allemaal Ik ga voor t afscheid van mn vriend op zijn werk wat lekkere dingetjes maken en nu zit ik er dus ook aan te denkn om wat van deze cakes te maken… Nou ben ik niet zo een superrr held in bakken dus ik heb misschien een dom vraagje waar ik vaak tegenaan loop je hebt het hier over boter Welke moet ik dan gebruiken? Niet roomboter neem ik aan anders zal je het roomboter noemen hahah.. En ik kan zoals ik.lees deze dus ook een dag vantevore maken.. waar en hoe bewaar ik deze het beste?!?! Hoop op je reactie!!! Beantwoorden
Hi Melissa, helemaal geen domme vraag hoor! Je kunt verschillende soorten boters gebruiken, zolang deze maar ongezouten is. Ik gebruik zelf het liefste roomboter. Je kunt ze zeker een dag van tevoren maken. Bewaar ze het liefste in een luchtdichte doos op een koele plek (maar absoluut niet in de koelkast, dan drogen ze uit!). Succes met bakken! 🙂 Beantwoorden
Wij hebben ze net gemaakt en ze zien er heerlijk uit! Zijn ze nu aan het versieren (: Wij moesten trouwens 2 theelepels melk bij de poedersuiker voor de glazuur! We gaan ze zo proeven! Kan niet anders dan dat ze heerlijk zijn! Bedankt voor het lekkere recept en een superleuke site heb je! Beantwoorden
Thanks Nicole! Hopelijk hebben jullie ervan genoten 🙂 ik heb receptuur aangepast op jullie advies naar twee theelepeltjes melk. Beantwoorden
Ik wil er een cake van maken ipv muffins hoelang kan ik het dan het beste in de oven zetten? Beantwoorden
Hi Anita, dat kan prima! Een cake vorm van 25 – 30 cm zou goed moeten zijn. Ik zou hem zo’n 40 – 50 minuten in de oven zetten. Na 40 minuten even testen met een cake prikker of hij er schoon (zonder plakkend beslag eraan) uitkomt, anders nog even terugzetten. Beantwoorden
Hallo! Ik heb het recept al eens uitgeprobeerd en dit was supergoed gelukt! Nu vroeg ik mij af of je dit recept ook kan gebruiken zonder het sap van citroen en de citroenrasp? Ik hou echt van je site! Staan superleuke receptjes op! #grotefan Beantwoorden
Hi! Superleuk om te horen, thanks! En dat kan zeker, de baking soda zal alsnog goed reageren met de yoghurt. Beantwoorden
Dag Mariette, Kan ik deze muffins ook maken met een vervangend ingrediënt voor de yoghurt? Ik heb zelf weleens cake gemaakt met Karnemelk. Was ook lekker smeuïg, maar weet niet of ik dat ook kan gebruiken in dit recept. Willemieke Beantwoorden