Mama's kruidkoek met cranberries Ze vindt zelf van niet, maar mijn moeder kan hele lekkere dingen bakken. Toen we gezellig een weekendje naar mijn ouders gingen stond deze kruidkoek ons op het aanrecht op te wachten. Ik ken ‘m van jongs af aan met rozijnen en gember (naar smaak), maar deze keer had ze een variatie gemaakt met cranberries. Erg lekker! recept Mama's kruidkoek met cranberries Ze vindt zelf van niet, maar mijn moeder kan hele lekkere dingen bakken. Toen we gezellig een weekendje naar mijn ouders… Printen Ingrediënten Beslag 250 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram bruine basterdsuiker 4 eetlepels stroop Snufje zout 2 flinke theelepels koekkruiden Geraspte citroenschil 1,5 dl melk 50 gram gedroogde cranberry’s Optioneel Stukjes gember Cranberry’s vervangen door rozijnen Bereiding Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de suiker, de kruiden, het zout en de stroop erdoor. Spatel de melk er in kleine scheutjes door, vanuit het midden, tot er een zacht mengsel ontstaat. Week de rozijnen (of cranberries) in een kommetje met gekookt water en dep ze voor je ze bij het mengsel voegt. Eventueel kun je ook nog kleine stukjes (bak)gember toevoegen, als je daarvan houdt. Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden. Giet het mengsel in het blik en laat de kruidkoek in 90 minuten gaar worden. Laat de kruidkoek een beetje afkoelen, maar tast toe wanneer ‘ie nog wel lekker warm is!