No-bake passievrucht cheesecake Dit zijn de beste taarten om te maken als het warm is buiten: no-bake cheesecakes. Ik steek niet onder stoelen of banken dat cheesecakes mijn grote liefde zijn. Eentje met passievrucht moest er altijd nog van komen. Finally is het zo ver! Met een gerust hartje kun je deze no-bake passievrucht cheesecake op een warme, zwoele (na)zomeravond bereiden zonder dat je broeierige oven daarvoor aan hoeft. Het resultaat is een heerlijk romige cheesecake met een friszure passievrucht topping. recept No-bake passievrucht cheesecake Dit zijn de beste taarten om te maken als het warm is buiten: no-bake cheesecakes. Ik steek niet onder stoelen… Printen 50 minuten 14 Ingrediënten Bodem 300 gram speculaasjes 60 gram boter Vulling 400 gram roomkaas 6 eetlepels honing 200 milliliter slagroom 100 milliliter sinaasappelsap 5 gelatine blaadjes Topping 8 passievruchten 50 milliliter sinaasappelsap 2 gelatine blaadjes Bereiding Bekleed de bodem van de bakvorm (24 cm doorsnee) met bakpapier. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan in de blender of met een deegroller. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Als de boter gesmolten is draai je het vuur uit en voeg je de speculaaskruimels er aan toe. Meng goed door elkaar, verdeel het over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling. Laat de vijf gelatineblaadjes weken in koud water. Mix de slagroom lobbig en zet even opzij. Neem nog een kom en mix daar de roomkaas samen met de honing in zacht. Zet ondertussen een steelpannetje op waarin je het sinaasappelsap verwarmt, haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme sinaasappelsap, roer tot ze opgenomen zijn. Laat dit een beetje afkoelen en mix daarna in een heel dun stroompje door het roomkaasmengsel. Als je dit te snel doet zal de roomkaas schiften. Proef even of je het roomkaasmengsel zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat honing toe. Schep dan de slagroom er doorheen en vouw dit er doorheen met een spatel, zodat het haar luchtigheid behoudt. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast. Laat na 1 – 2 uur de overige 2 gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water en hol alle passievruchten uit met een lepeltje. Zet de vulling even opzij in een bakje. Zet een steelpannetje op met 50 milliliter sinaasappelsap. Als dit voldoende verhit is draai je het vuur uit, knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze aan het hete sap toe. Roer tot de gelatine opgenomen is door het sap en voeg dan ook de vulling van de passievruchten toe. Laat afkoelen en stort daarna op de taart. Laat de taart hierna nog 1 – 2 uur verder opstijven. Enjoy lieve zoetjes! Ik heb echt ontzettend genoten van deze zomerse no-bake passievrucht cheesecake. Deel jouw foto met mij via Instagram, Facebook of Snapchat of laat onder dit recept weten wat je ervan vond. X
Whooow, dit klinkt zo goed ! Kan niet wachten om deze te gaan maken, wat zeker binnen nu en een week zal gebeuren😉 Beantwoorden
Ziet er geweldig uit! Wat voor roomkaas gebruik je hiervoor? De monchou variant of meer de philadelphia (die is tikje zuurder) Beantwoorden
Ik gebruik inderdaad de monchou, maar een zuivelspread kan ook prima voor een iets friszuurder resultaat. Beantwoorden
Hallo Mariette Kwam bij toeval op je site, heel leuke en vaak makkelijke recepten, ik maak ook wel eens een no bake cheese cake maar gebruik dan mascarpone (250 gram) en 200ml slagroom is wel vetter natuurlijk maar wij snoepen verder heel weinig en meestal maak ik de cake voor de visite. Beantwoorden
Hi Annelies, dank voor je berichtje. Dat klinkt ook heerlijk, met kersen en een bastognebodem net een monchoutaart! Af en toe kan dat zeker 🙂 Beantwoorden
De gelatineblaadjes van hoeveel gram zijn die,want die van mij zijn van 4 gram en ik zou niet willen dat de taart doorzakt Beantwoorden
Dat is een goede vraag! De blaadjes die ik heb gebruik wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Beantwoorden
Hoi Marriet, Kan ik voor deze taart ook half monchou half zuivelspread gebruiken? Vond hem aan de zware kant qua smaak, (ben niet een grote fan van cheesecake) hij alleen zo leuk om te maken en volgende week heb ik weer een feestje:) Groet Hanneke Beantwoorden
Hi Hanneke, dat kan absoluut! Je kunt naar verhouding ook meer slagroom en minder roomkaas gebruiken. Dat maakt ‘m ook meteen wat luchtiger. Beantwoorden
Heey Mariette Hoe warm moet de sinaasappelsap worden? Of hoe lang moet hij ongeveer op het vuur staan? Beantwoorden
Hi Nicole, je hoeft het sinaasappelsap enkel licht te verwarmen. Gelatine moet niet aan hete vloeistof worden toegevoegd. Liefs, Mariette Beantwoorden
Hoi Mariette, Is het ook mogelijk om kwark te gebruiken ipv roomkaas? En zo ja hoeveel gelatine blaadjes zou je dan gebruiken? Groetjes, Juliëtte Beantwoorden
Hi Juliëtte, dat kan zeker! Je kunt de roomkaas volledig vervangen door kwark (hetzelfde gewicht). Ik zou in dat geval 6 blaadjes gelatine gebruiken. Liefs, Mariette Beantwoorden