Sinterklaas truffelcheesecake Elke cheesecake maakt mijn leven weer een stukje fijner. Een Sinterklaas variant was dan ook een heus gemis in mijn huidige cheesecake repertoire. Ik had wat tijd nodig om met een originele variant te komen, want de pepernoten cheesecakes vliegen je om de oren. Daarom stel ik met trots deze Sinterklaas truffelcheesecake aan jullie voor. Wat maakt deze truffelcheesecake dan Sinterklaaswaardig? Een bodem van speculaasjes (pepernoten ook toegestaan), een vulling waar een zak truffelpepernoten in zit verstopt en als topping een chocolade truffellaag. Met dank aan mijn collega die met het briljante idee kwam om truffelpepernoten door het beslag te mengen. Zij is natuurlijk in natura beloond voor haar zoete diensten. Enough said, nu nog even plaatjes kijken en dan lekker de keuken in duiken. Fijn heerlijk avondje alvast! recept Sinterklaas truffelcheesecake Elke cheesecake maakt mijn leven weer een stukje fijner. Een Sinterklaas variant was dan ook een heus gemis in mijn huidige… Printen 40 minuten 20 Ingrediënten BODEM 300 gram speculaasjes 100 gram roomboter VULLING 600 gram roomkaas 250 gram sour cream 150 gram fijne kristalsuiker 3 eieren 200 gram truffelkruidnoten TOPPING 250 ml melk 250 gram pure chocolade Wat cacaopoeder Bereiding Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Maal de speculaasjes fijn in bv. de blender. Smelt de boter in een steelpannetje en draai het vuur daarna uit. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het plat met een lepel en zet in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch). Hak de truffelkruidnoten met een mes in stukjes en zet even opzij. Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas samen met de suiker tot zij zacht en glad is. Voeg dan de sour cream toe en mix ook dit tot een glad geheel. Zet de mixer weg en schep met een spatel één voor één de eieren er doorheen tot elk ei goed is opgenomen. Spatel de fijn gehakte truffelkruidnoten door het beslag en giet het in de bakvorm. Tik de bakvorm twee keer flink op het aanrecht zodat luchtbubbels verdwijnen. Zet de taart voor 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake is gaar wanneer het midden nog wiebelt, maar de buitenkanten stevig zijn. Zet de oven uit en op een kiertje. Laat de cheesecake zo een uur afkoelen. Truffel topping. Warm de melk (slagroom mag ook) op in een pannetje tot ze goed heet is, haal dan van het vuur en meng de in stukjes gehakte pure chocolade erdoor tot het een glad geheel wordt. Giet over de cheesecake (met de vorm er nog omheen) en laat afkoelen. Ze de cheesecake nu minstens 4 uur in de koeling. Voor serveren versier je de bovenkant van de truffelcheesecake met wat cacaopoeder. Volg jij Zoetrecepten al via Facebook en Instagram? Kun je meteen jouw creatie met mij delen. Vind ik leuk! Fijne Sint zoetjes. X
Ohhh, wat een enorm goed idee! Zag het inderdaad al voorbijkomen op Snapchat. Heerlijk met die truffelkruidnoten! Beantwoorden
Jaaa, echt fantastisch lekker. Beetje zoals een oreo cheesecake, maar dan met truffelkruidnoten. Even better 😉 Beantwoorden
Mariette Waar haal ik truffel kruidnoten? heb in het weekend de salted karamel cheese cake gemaakt, aan de karamel vond ik een apart e smaak zitten kon het niet thuis brengen, maar men vond het wel lekker, bedankt voor het delen van jou recepten, groetjes Beantwoorden
Hi Anne, deze kun je gewoon bij de supermarkt halen. Ik ben wel benieuwd wat je apart vond aan de salted karamel! Was hij wel goed gelukt? Beantwoorden
Hi, deze staat voor dit jaar op het menu, maar hoe lang zijn ze te bewaren als ze niet in 1 keer op gaan;) Beantwoorden