Appel-bosvruchten kruimeltaart Jaaaa lieve mensen van het goede n gezonde leven, ik heb een perfecte appel-bosvruchten kruimeltaart voor Vaderdag klaarstaan, helemaal afgestemd op de gezonde smaak van mijn eigen vader. Ik durf wel te stellen dat mijn vader de gezondste lifestyle van onze hele familie heeft. Drie keer per week hardlopen, altijd zijn fithorloge in de gaten houden op een minimale 100% prestatie en ongezonde hapjes laat hij zonder moeite aan zijn neus voorbij gaan. Tenzij ik het zelf heb gemaakt, dan smult hij natuurlijk altijd mee. Maar juist daarom vond ik het extra leuk om samen met Hero voor Vaderdag een exclusief taartje te maken die volledig binnen zijn gezonde regime past én die ook mega lekker is. GELUKT! Aanschouw dit fijne exemplaar met een voedzame chewy bodem van havermout, amandelmeel en speculaaskruiden, een smeuïge laag roomkaas (kun je ook vervangen door volvette Griekse yoghurt!) en vervolgens verse stukjes appel waar de Minder Zoet Bosvruchtenjam van Hero perfect bij past. Daardoor heb je verder ook echt geen suiker meer nodig in je roomkaaslaag. En dan als kers op de taart nog een crunchy kruimeltopping. Hier worden niet alleen de fitpapa’s, maar bijna alle papa’s vrolijk van! Tip: stem de smaak jam af op zijn favoriete flavour. Oh en psssst. Laat je niet afschrikken doordat de lijst ingredinten misschien its langer is dan je gewend bent. Deze appel-bosvruchten kruimeltaart heb je echt zó in de oven staan. Tip: op het Hero fruit Jamstudio platform kun je in de maand juni kans maken op een Kenwood keukenmachine! Dus ga jij met Vaderdag aan de bak voor je vadertje en staat er een mega tof exemplaar op de planning? Of een leuke variant op mijn bosvruchten kruimeltaartje? Stuur ‘m dan vooral in en maak kans! Lees er hier meer over. Dit recept is gesponsord door Hero. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Appel-bosvruchten kruimeltaart Ik heb een perfect appel-bosvruchten kruimeltaartje voor vaderdag klaarstaan, helemaal afgestemd op de gezonde smaak van mijn eigen vader. Printen 40 minuten + baktijd + opstijftijd 10 Ingrediënten 160 gram fijne havervlokken 160 gram amandelmeel 60 gram dadels* of dadelstroop 3 eieren 200 gram roomkaas 100 gram appelmoes Speculaaskruiden (of kaneel) 2 appels 1 pot Hero Bosvruchten Minder Zoet 2 el kokosolie 2 el ahornsiroop *10 minuten geweekt in heet water en goed uitgelekt Bereiding Vet een springvorm van 20 cm in en beleg met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet 50 gram havervlokken en 50 gram amandelmeel apart voor de topping. Maal de overige 110 gram havervlokken tot een fijn meel in de blender. Als je dadels gebruikt: voeg deze bij het havermeel met de 110 gram amandelmeel, de appelmoes, 2 eieren, 2 flinke tl speculaaskruiden en een mespunt zout en maal tot het een samenhangend deeg is. Als je dadelstroop gebruikt kun je het gewoon in een kom mengen. Druk dit deeg op de bodem van de bakvorm. Meng in een kom met een garde de roomkaas en het ei door elkaar, en verdeel deze over de koekbodem. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de kokosolie hierin. Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en verdeel deze over de roomkaaslaag. Verdeel daar vervolgens de pot Hero Bosvruchtenjam overheen. Voeg de ahornsiroop toe aan de gesmolten kokosolie en haal van het vuur. Meng de 50 gram fijne havervlokken en 50 gram amandelmeel door elkaar met een tl speculaaskruiden en een snuf zout. Roer dit door het kokosolie-mengsel en verdeel over de bovenkant van de taart. Bak de appel-bosvruchten kruimeltaart gaar in het midden van de oven in 45 minuten en laat daarna volledig afkoelen. Zet daarna afgedekt voor 4 uur in de koelkast en je kunt aanvallen!
Taartje vd foto ziet er super uit. De ingrediënten beloven heel veel. Maar mijn deeg was yogurt dik, de roomkaas met ei waterdun, de laatste kruimellaag kreeg ik niet verdeelt omdat deze te dik was. Dus maar beetje gestrooid. Zojuist uit de oven gehaald, bovenkant is geen kruimellaag geworden. Ziet er meer papperig uit. Zometeen in de koelkast, ben benieuwd hoe deze morgen eruit ziet en hoe het smaakt… Beantwoorden
Ojee dat vind ik heel vervelend om te horen. Heb je misschien iets aan het recept veranderd? Ik hoor heel graag of het de taart na het opstijven in de koelkast steviger is geworden. Beantwoorden