Chocolade cheesecake (drie soorten chocolade!) Een ontzettend lekker recept voor chocolade cheesecake (zonder oven). Deze gelaagde cheesecake is gemaakt met drie soorten chocolade en Oreo koekjes. Op die manier ontstaan er vier prachtige lagen in de cheesecake, waar geen oven aan te pas komt. Chocolade cheesecake maken U bent zojuist in de chocolade- én cheesecakehemel beland met deze no-bake chocolade laagjes cheesecake. Vier lagen death by chocolate . Een Oreokoekjesbodem, een melkchocolade cheesecakelaag, een witte chocolade cheesecakelaag n een pure chocolade ganache. Top dit af met een hele berg rood fruit en je wil nooit meer ophouden met eten. Spoiler alert: doe dat vooral wel, want deze taart is erg machtig. Dat zal je niet verbazen. Snijd dus vooral kleine stukjes. Zonder grappen, wát is deze cheesecake lekker. Romig en zacht, maar ook lekker fris door het rode fruit. En de chocolade is niet te overheersend, dus je proeft de Oreo koekjes ook nog goed. Later in dit artikel geef ik je ook nog wat tips hoe je hier een échte Oreo cheesecake van kunt maken. TIP! Maak ook eens mijn witte chocolade cheesecake zonder oven. Een ontzettend lekker en makkelijk basisrecept. oreo cheesecake Deze cheesecake met chocola heeft een bodem van Oreo koekjes, want dat past er simpelweg ontzettend goed bij. Ik zou het daarom niet per se een Oreo cheesecake willen noemen, maar als je dat er wél van wil maken dan kan ik het volgende tippen: Versier de bovenkant van de cheesecake met toeven slagroom en steek in elke toef een Oreo koekje. Ook kun je een aantal Oreo koekjes door de witte chocolade cheesecake laag mixen, dat geeft ook een cool effect! De lekkerste cheesecakes Een paar weken geleden daagde ik jullie in samenwerking met Philadelphia uit om de lekkerste cheesecake met Philadelphia roomkaas te maken. Mijn insiders hebben hun verrassingsbox inmiddels ontvangen en zijn druk aan de bak. Zie hieronder een aantal van hun waanzinnige creaties. Trots! Chocolade cheesecake met Oreo koekjes Mijn eigen Philadelphia cheesecake creatie mag natuurlijk niet achterblijven, dus ging ik aan de slag met een no-bake chocolade cheesecake met een bodem van Oreo koekjes. De taart bestaat uit vier lagen in verschillende chocoladesmaken en de cheesecake bevat drie soorten chocola. Zo’n gelaagde cheesecake met chocola stond al lang op mijn baklijst en deze #cheesecakeaddict is heul blij met het resultaat. Een super indrukwekkende cheesecake, die bovenal erg lekker is. Toen ik eenmaal aan de slag ging met foto’s maken werd ik zelfs een beetje verliefd op deze cheesecake met chocolade. Kijk, ik deel een recept natuurlijk alleen als het heel-erg-lekker is, maar als het ook nog eens prachtig door de lens oogt dan moet je mij echt wegslaan van mijn fotocamera. 😉 Dit is een samenwerking met Philadelphia. Ik werk alleen met merken samen waar ik 100% achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Chocolade cheesecake (drie soorten chocolade!) Een ontzettend lekker recept voor chocolade cheesecake (zonder oven). Deze gelaagde cheesecake is gemaakt met drie soorten chocolade en Oreo… Printen 60 minuten 16 Ingrediënten 300 gram Oreo koekjes 75 gram boter 600 gram Philadelphia roomkaas 150 gram pure chocolade 150 gram melkchocolade 150 gram witte chocolade 400 milliliter slagroom 6 blaadjes gelatine Rood fruit Bereiding Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en zet opzij. Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door het koekjeskruim. Als het goed gemengd is verdeel je het over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast. Vol een grote kom met koud water en week de gelatine blaadjes hier vijf minuten in. Verwarm 50 milliliter slagroom kort (in een steelpannetje of in de magnetron) en los de gelatineblaadjes er al roerende in op. Laat afkoelen. Mix in een andere kom de Philadelphia zacht. Giet de afgekoelde gelatineblaadjesslagroom in een dun stroompje door de roomkaas, terwijl je blijft mixen, tot het volledig is opgenomen. Smelt de melkchocolade en de witte chocolade au bain-marie in aparte kommen en laat afkoelen. Let op, ze moet wel vloeibaar blijven. Verdeel het Philadelphia mengsel over twee kommen. Giet de afgekoelde, gesmolten melkchocolade in een dun stroompje in het ene Philadelphia mengsel en blijf mixen tot het volledig is opgenomen. Doe hetzelfde bij het andere Philadelphia mengsel met de witte chocolade. Zet beide kommen even opzij. Klop 200 milliliter slagroom lobbig en schep de helft van de slagroom met een spatel door het melkchocolade-Philadelphia mengsel. Giet dit op de Oreo koekjesbodem en laat een uur opstijven in de koelkast. Schep de andere helft van de lobbige slagroom door het witte chocolade-Philadelphia mengsel en giet dit op de opgesteven melkchocolade-laag in de bakvorm. Zet weer terug in de koelkast om op te stijven. Snijd de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm de overgebleven 150milliliter slagroom en giet de hete slagroom op de pure chocolade. Roer goed tot ze gesmolten is en laat afkoelen. Giet ditop de opgesteven witte chocolade laag in de bakvorm en laat nog zeker 1-2 uur verder opstijven. Maak de zijkanten voorzichtig los met een mes voordat je de bakvorm openmaakt. Versier met véél rood fruit. chocolade cheesecake bewaren Bewaar de cheesecake maximaal drie dagen in de koelkast. In principe moet je het ook luchtdicht kunnen invriezen (goed verpakken in folie) en op die manier blijft het drie maanden houdbaar. Ik heb dit laatste zelf niet getest.
Deze ziet er echt heerlijk uit! Leuk dat mijn philadelphia cheesecake bij de fotootjes staat:)! Beantwoorden
Zou het mogelijk zijn om de voedings waarde erbij te vermelden? Of alleen de koolhydraten per 100 gram? Beantwoorden
Ik heb deze cheesecake in opdracht voor Philadelphia gemaakt, maar niets moet natuurlijk! X Mariette Beantwoorden
Bij het zien van dit recept, moest en zou ik deze maken. Schandalig lekker zeg!!! Voor herhaling vatbaar! Beantwoorden
Ziet er heerlijk uit. Ik mag alleen geen gelatine. Heb je een alternatief of andere oplossing? Beantwoorden
Welk merk gelatine gebruik jij? Of hoe groot zijn de blaadjes die jij gebruikt? Daar is soms een groot verschil in. Beantwoorden
Die van Dr. Oetker! De blaadjes die ik gebruik wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Beantwoorden