Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!) What’s cookin’ good looking? Een heerlijke en briljante koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! YES! Want op Zoetrecepten mag binnen geen enkel thema een cheesecake ontbreken. Begin deze week trapte Carolien de KETO (koolhydraatarme) challenge af met een mega interessant artikel en woensdag deelde ik een recept uit mijn boek PUUR ZOET,de aardbeien chiajam. Vandaag krijgen jullie een echte knaller voorgeschoteld: een koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! Perfect voor bijzondere gelegenheden of verjaardagen! Heerlijk en een echte beauty voor het oog. Ik gebruikte pure chocolade van minimaal 70% (waar natuurlijk wel iets aan suiker in zit), maar je kunt er ook voor kiezen chocolade in te slaan die gezoet is met zoetstoffen. Het recept en de foto is afkomstig van koolhydraatarm bakkende rockstar Oanh’s Kitchen . Oanh blogt, heeft al vier koolhydraatarme kookboeken op haar naam staan, een eigen webshop en dat alles sinds 2015. Ze is ooit begonnen met koolhydraatarm te eten door de wens om af te vallen, gevoelige darmen en eczeem. Drie dingen die zij perfect onder controle heeft gekregen dankzij haar koolhydraatarme voedingspatroon. Carolien ontmoette haar toen we vorig jaar op de Scheltema Food Market stonden, om mensen hapjes uit PUUR ZOET te laten proeven. We spraken af om recepten uit te wisselen op elkaars blog, et voil! Je kijkt er nu naar. Benieuwd welk recept Oanh van Zoetrecepten gaat delen? Hou dan ook haar Instagram in de gaten! recept Gemarmerde chocolade cheesecake (koolhydraatarm!) Een heerlijke en briljante koolhydraatarme gemarmerde chocolade cheesecake! YES! Want op Zoetrecepten mag binnen geen enkel thema een cheesecake ontbreken. Printen 30 minuten + baktijd 10 Ingrediënten BODEM: 60 gram roomboter/kokosolie (gesmolten) 40 gram amandelmeel 125 gram kokosmeel 1 eiwit 1 el kaneel 15 gram zoetstof (2x de zoetkracht van suiker) CHEESECAKE VULLING: 150 gram 70% pure chocolade (of: stevia smeltchocolade) 500 gram roomkaas 40 gram zoetstof (2x de zoetkracht van suiker) 4 tl vanille-extract 4 eieren en 1 eidooier Bereiding BODEM. Bekleed een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven op 180 graden. Neem een kom en meng hierin alle ingrediënten voor de bodem. Doe het in de springvorm en druk goed aan. Bak in 20 minuten af in de oven. VULLING. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling. Start met het smelten van de chocolade, au bain-marie . Neem een kom en mix hierin de roomkaas, de zoetstof en het vanille-extract door elkaar. Voeg daarna een voor een de eieren toe, op een lage stand van de mixer. Giet de vulling op de afgebakken bodem voor de cheesecake en doe daarna de gesmolten chocolade erbij. Gebruik een satéprikker op de chocolade mooi door het cheesecake beslag te marmeren. Bak de cheesecake in 60 – 65 minuten gaar op 140 graden. Laat hierna afkoelen met de deur op een kiertje en laat vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Laat je even weten van je van Oanh’s koolhydraatarme cheesecake vond?
Welke zoetstof gebruikt u, volgens opschrift zoetstof jumbo is 0,5 gram zoetstof gelijk aan 5 gram suiker, dus 10x zo zoet Which sweetener do you use, according to sweetener jumbo, 0.5 grams of sweetener equals 5 grams of sugar, so 10 times as sweet Beantwoorden
Het staat bij de ingrediënten, een zoetstof die 2x zo zoet is. It’s mentioned in the ingredient list, a sweetener that is 2 times as sweet as sugar. Beantwoorden