Glutenvrije Philadelphia cheesecakejes met frambozen Op 2 januari dook ik met Rutger de keuken in om deze glutenvrije frambozen cheesecakejes te maken met Philadelphia. Op video. Een gezellige en hilarische middag in de keuken. Mét mijn favoriete soort taart als resultaat: cheesecake. Wat een goed begin van het jaar! Belangrijker: wat hebben we nou precies gemaakt? Gezien de maand januari en alle goede voornemens van dien koos ik voor een bewuster recept. Met minder vet, minder suiker, maar wel su-hu-perlekker. Door Philadelphia light te combineren met Griekse yoghurt (0% vet) hou je die echte cheesecake-vibe, maar wordt het een stuk verantwoorder. Daar houden we van in januari, maar natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar! Daarnaast heb je ze ook zó gemaakt. Check onze video maar eens: Ik daag jou uit om ook aan de slag te gaan met Philadelphia. Als diehard cheesecake-fan ben ik reuze nieuwsgierig naar jullie creaties! Deel jullie cheesecakes daarom via social media met de hashtag #MijnPhiladelphiaCheesecake. En psssst, tag mij ook even als je deze fijne frambozen chocolade cheesecakejes maakt. Dit artikel is gesponsord door Philadelphia. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Glutenvrije Philadelphia cheesecakejes met frambozen Op 2 januari dook ik met Rutger de keuken in om deze glutenvrije frambozen cheesecakejes te maken met Philadelphia. Op video.… Printen 30 minuten 6 Ingrediënten Bodem: 200 gram verse dadels 2 eetlepels kokosolie 3 eetlepels cacaopoeder 150 gram grof gehakte amandelen 60 gram kokosrasp Vulling: 250 gram (diepvries) frambozen 100 gram Philadelphia light 100 ml Griekse yoghurt 0% vet 1 – 2 eetlepels honing Bereiding Week de dadels 5 minuten in in heet water. Giet ze hierna af en pers het teveel aan water eruit. Maal de dadels fijn in een blender of keukenmachine samen met twee eetlepels gesmolten kokosolie. Voeg vervolgens de cacao toe. Als dit goed gemengd is schep je met een spatel de grof gehakte amandelen en kokosrasp er doorheen tot er een mooi deeg ontstaat. Vet de tartelette vormpjes in en druk het deeg er gelijkmatig in. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Neem een kom en mix hier de Philadelphia light roomkaas samen met de Griekse yoghurt in tot één romig geheel en voeg vervolgens ook de honing toe. Neem 150 gram frambozen en prak deze fijn. Schep ze door het Philadelphia mengsel tot een mooie roze massa. Bewaar de andere 100 gram frambozen voor de topping. Neem een bakje heet water en dip de chocoladebodempjes hier voor een aantal secondes in. Op deze manier kun je de bodem makkelijker los krijgen. Vul elke bodem met een paar lepels Philadelphia vulling en laat idealiter nog een half uurtje in de koelkast opstijven. Versier met framboosjes en wat kokos! TIP: We maakten ze in twee verschillende tartelette vormpjes. Van zo’n groot taartje zit je meteen goed vol en kun je er ongeveer zes maken. Met kleinere vormpjes kun je er zeker 12 maken, leuk voor een high tea! TIP: Heb je geen tartelette vormpjes? Gebruik dan een muffinbakvorm en vul de bodempjes tot halverwege de hoogte van deze vormpjes. Heb jij deze glutenvrije Philadelphia cheesecakejes met frambozen gemaakt? Deel jouw baksel dan vooral met de hashtag #zoetrecepten en #MijnPhiladelphiaCheesecake via mijn Facebookpagina of Instagram ! Vind ik leuk.
Hoi Mariette, Deze taartjes zien er heerlijk uit! Helaas ben ik allergisch voor noten.. Heb je een suggestie waarvoor ik de amandelen zou kunnen vervangen? Groetjes, Lotte Beantwoorden
Dankjewel Lotte! Oei, dat is wel jammer omdat de noten de bodempjes goed stevig maken. Ik denk dat je met een grotere hoeveelheid geraspte kokos ook een heel eind komt! Je zou het ook altijd met zaden/pitten/havermout kunnen proberen. Beantwoorden
Wat een mooi dessert, maar mijn kleindochter heeft ook nog een lactose-gluten allergie, hoe kan ik dit oplossen Beantwoorden
Geen probleem! Er is ook een lactosevrije variant van Philadelphia, dit zou je kunnen combineren met een soya yoghurt bijvoorbeeld. Dan kan je kleindochter ook lekker meegenieten 🙂 Beantwoorden