Ga naar de inhoud
Waldo’s pompoencheesecake
Cheesecake 08 november 2018

Waldo’s pompoencheesecake

Waldo’s pompoencheesecake

Joeee lieve mensen, vandaag deel ik de herfstige cheesecake van n van mijn favo patissiers van Nederland: Waldo! Het is een kruidigepompoen cheesecake met een krokante witte chocolade – pecan crumble geworden.

Waldo staat bekend om zijn intens goede brownies. Twee weken geleden had hij zelfs zijn hele patisserie shop in Amsterdam omgetoverd tot een brownie walhalla met meer dan 30 verschillende smaken. Maar normaal kun je ook allerlei fijne taartjes en koeken bij hem kopen. En daarnaast is een bezoek aan zijn winkel vooral ook heel gezellig, of je er nu Waldo of zijn store manager Charlotte treft. Ik ben FAN! Daarom vroeg ik of hij tijdens mijn cheesecake thema een signature cheesecake met jullie wilde delen. In deze tijd van het jaar kan dat niks anders zijn dan een pompoencheesecake met heerlijke speculaaskruiden. Hij topte deze bijzonder af met een pecan crumble die hij maakte van gekarameliseerde witte chocolade n een paar pompoen-macaronschelpjes. Toppertje toch?

Waldo's pompoencheesecake

Waldo's pompoencheesecake

WALDO’S INSIDER CHEESECAKE TIPS
Naast brownies is Waldo ook expert in het bakken van cheesecake en was hij bereid zijn gouden tips voor een perfecte cheesecake met jullie te delen:

  • Gaar je cheesecake op een lage temperatuur (bijvoorbeeld 130 graden), zo behoud je veel meer smaak, bakt hij langzaam en gelijkmatig gaar + kleurt hij niet donker aan de bovenkant.
  • Klop je cheesecake niet luchtig en laat het mengsel niet onnodig lang draaien. Zo krijg je een super zachte en vooral romige cheesecake waar jij en je gasten van kunnen smullen tot de laatste kruimel.
  • Laat cheesecake voor het beste resultaat 1 nacht in de koelkast staan alvorens je deze gaat aansnijden.
  • Snijd cheesecake altijd met een warm mes. Zo maak je hele mooie taart punten.

WAAR IS WALDO?
Je vindt zijn patisserie op de Elandsgracht in Amsterdam, nummer 91. Ook is hij regelmatige te vinden op foodevents met zijn foodtruck, op de vaste weekmarkt in Amstelveen of Haarlem OF je bestelt zijn goodies gewoon online.

Waldo patisserie

Waldo patisserie

Waldo’s pompoencheesecake

recept
Waldo’s pompoencheesecake

Joeee lieve mensen, vandaag deel ik de herfstige cheesecake van n van mijn favo patissiers van Nederland: Waldo! Het is…

90 minuten
8

Ingrediënten

  • 500 gram roomkaas
  • 160 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 200 gram slagroom
  • 1 kleine pompoen
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 150 gram speculaasjes
  • 70 gram boter
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram pecannoten

Bereiding

Yes! Nu alles klaar staat kunnen we beginnen met het leukste: de taart maken.

  1. POMPOEN. Schil de pompoen. Snijd daarna doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitten. Dit gaat het gemakkelijkste met een lepel. Tot slotsnijd je de pompoen in stukjes en leg je deze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.
  2. Rasp de sinaasappel en knijp vervolgens het sap uit boven een apart schaaltje. Voeg de helft van deze rasp (bewaar de andere helft van de rasp voor later) + al het sap toe aan de pompoen. Voeg hier nog 2 tl speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Bedek met aluminium papier en plaats de schaal zo’n 30 min. in een voorverwarmde oven op 170 graden, tot de pompoen helemaal gaar is.
  3. Na het afkoelen mag je de pompoen met behulp van de pollepel door een zeef drukken/ mixen tot puree a.d.h.v. een blender. Plaats in de koelkast.
  4. BODEM. Niks lekkerder dan een krokante bodem van speculaas koekjes, toch? Maal de speculaasjes fijn met de keukenmachine, samen met de andere helft van de sinaasappel rasp.
  5. Smelt de boter in een kleine pan en schenk deze bij de koekkruimels in de keukenmachine. Draai kort aan. Druk de gemalen koekjes gelijkmatig uit in met bakpapier bekleedde springvorm (18 cm). Plaats de springvorm in de koelkast zodat deze kan uitharden.
  6. WITTE CHOCOLADE PECAN CRUMBLE. Hak 200 gram witte chocolade fijn en 200 gram pecannoten. Strooi dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak dit op 170 graden goud bruin. Zorg dat je erbij blijft staan en om de 3 minuten even omschept met een vork om het mooi gelijkmatig te laten kleuren.
  7. Wanneer het goudbruin is mag je het uit de oven halen. Let wel op: de witte chocolade is echt heel heet! Laat dit mengsel helemaal afkoelen. Alles wat je snoept heb je minder als decoratie op de taart 🙂
  8. CHEESECAKE VULLING. Meng de roomkaas en suiker kort in de keukenmachine. Giet de slagroom en de eieren bij het roomkaasmengsel. Draai kort tot een gladde massa. Weeg van de inmiddels afgekoelde pompoenpuree 300 gram af en spatel dit goed door je cheesecake mengsel.
  9. Giet de cheesecake uit op de koekjes bodem, in de springvorm. Gaar de cheesecake op 130 graden, gedurende ongeveer 35 minuten. Wanneer de cheesecake niet meer vloeibaar is, maar wel nog een beetje wiebelt, is de cheesecake precies goed gegaard! Goed werk! Dit wordt smullen 😉
  10. Laat de cheesecake 1 nacht rusten in de koelast.
  11. Maak de pecannoten met witte chocolade fijn in de keukenmachine en strooi over de taart ter decoratie. Maak eventueel nog af met poedersuiker.

  12. Snij mooie, gelijke punten met een warm mes.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Waldo’s pompoencheesecake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *