Ga naar de inhoud
Chocolade M&M's koekjes
Chocolade 24 februari 2016

Chocolade M&M's koekjes

Chocolade M&M's koekjes

Oeh, word je niet spontaan blij van deze vrolijke chocolade M&M’s koekjes? Ik wel en mijn nichtje Sofie gelukkig ook. Ik maakte deze koekjes als een onderdeel van de giga epic M&M’s-verjaardagstaart voor haar 10e verjaardag. De taart moest overduidelijk aan één eis voldoen: M&M’s. Wie mij volgt op Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) heeft al wat snaps van dit project voorbij zien komen.

Chocolade M&M's koekjes

Hierboven alvast een sneak preview van de taart, in de handen van mijn kleine nichtje Cato, om het lekker verwarrend te maken. Cutie he?

Aankomend weekend onthul ik de hele taart, maar nu eerst deze koekjes. Ik had er eigenlijk maar een paar nodig voor de taart, dus zat ik met een enorm overschot aan koekjes (lees: een stuk of 40). Gelukkig liepen er genoeg grijpgrage handjes rond op de verjaardag en waren de koekjes nog sneller op dan de epic verjaardagstaart zelf. Echt eens maken dus, deze knapperige en tegelijkertijd chewy chocoladekoekjes!

Chocolade M&M's koekjes

Chocolade M&M's koekjes

recept
Chocolade M&M's koekjes

Oeh, word je niet spontaan blij van deze vrolijke chocolade M&M’s koekjes? Ik wel en mijn nichtje Sofie gelukkig ook. Ik…

30 minuten + rusttijd
40

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • Snuf zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • M&M’s

Bereiding

  1. Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel, het cacaopoeder en de snuf zout in. Zet even opzij.
  2. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Neem een nieuwe kom en roer hier de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en de eieren in door elkaar met een garde. Als het chocolade-botermengsel voldoende is afgekoeld schep je deze door het suikermengsel heen. Tot slot voeg je hier ook het zelfrijzend bakmeel mengsel aan toe.
  3. Dek het deeg nu af met vershoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast.
  4. Zet de M&M’s alvast klaar in een bakje. Neem een stukje deeg, druk hier een aantal M&M’s en maak er vervolgens een mooi balletje van. Je kunt ook kleine koekjes maken en daar maar één M&M’etje in drukken. Zie foto hieronder. Afhankelijk van de grootte kun je op deze manier bijna een zak M&M’s in de koekjes verwerken. Zet de balletjes nog een half uur in de koelkast.
  5. Chocolade M&M's koekjes
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de koekjes ver genoeg uit elkaar (ze rijzen flink in de oven) en bak ze afhankelijk van de grootte af in 8 – 14 minuten. Even af laten koelen en enjoy zoetjes!

Heb jij deze vrolijke chocolade koekjes gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik lief!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade M&M's koekjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

17 berichten over “Chocolade M&M’s koekjes

  1. Hoi Mariette,

    Ik was zo enthousiast dat ik direct ben begonnen met bakken! Maar nu zie ik bij stap 1 dat je het hebt over bakpoeder en bloem. Dit staat niet bij de ingredienten. Zelfrijzend bakmeel wel. Maar wat bedoel je dan met de bakpoeder?

    Groet, Marit

      1. Bedankt voor je snelle reactie! Het deeg ligt nu in de koelkast :). Ik heb een heel klein beetje bakpoeder toegevoegd, ik hoop dat dat goed uitpakt. Bakpoeder en bloem staan nog wel bij puntje 2: ‘Tot slot voeg je hier ook de bloem, cacao, bakpoeder en zout aan toe.’

    1. Hi Annette, ze worden absoluut niet puur van smaak doordat er voldoende boter en suiker in het recept zit. Alle kinderen waren er gek op! (en die hielden ook niet van pure chocolade). Maar je kunt ze natuurlijk ook prima met andere soorten chocolade maken! Hoe de koekjes met witte chocolade en zonder cacaopoeder uitpakken durf ik alleen niet te zeggen, ik zou in ieder geval lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Mocht je gaan experimenteren dan hoop ik dat je het resultaat met me deelt 🙂 bakse!

      1. Bedankt voor je reactie. Het is bedoeld als kadootje voor mn zwager en zus en mn zwager houdt erg van witte chocolade. Maar omdat ik geen tijd heb houdt ik me nu maar aant recept. Wie weet ga ik als ik meer tijd heb nog experimenteren. Ik zal je een foto van het rresultaat sturen

  2. Heerlijk recept voor de chocohollics onder ons.
    Ik had per ongeluk de cacao poeder door chocolade en boter mengsel gedaan, maar ze smaakten er niet minder om.
    Daarnaast had ik de m&m’s al door het mengsel gedaan alvorens het in de koelkast ging, zo zaten ze goed door de koeken gemengd. én ik had vrij grote koeken gemaakt van ca. 5 cm doorsnee, voor de grotere chocoladetrek.
    JAMMIE!!

  3. Ziet er fantastisch uit!

    Kun je het deeg ook meer dan 2 uur laten rusten in de koelkast? Dan kan ik ’s avonds beginnen en het de dag erna afmaken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *