Bounty brownies Geen hogere wiskunde deze bounty brownies, maar wel belachelijk lekker. Je maakt ze easypeasy in een grote hoeveelheid voor een verjaardag of feestje! Ideaal dus. Brownies met kokos Ik had weer eens een bakmissie. Een baksel bedenken met chocolade en kokos, makkelijk te maken en voor een stuk of 50-60 porties. Ohja en de wauw-factor natuurlijk, die moest er ook zijn. Ik moest meteen denken aan de white chocolate Oreo brownies die ik een paar jaar terug maakte. Heel makkelijk en iedereen gaat er plat op, dus ideaal voor een feestje. Brownies zijn heel slim te combineren met allerlei soorten candybars en koekjes (je hoeft ze er alleen maar in te stoppen en de brownies af te bakken!) en gezien ik op zoek was naar een golden charmer met kokos was de keuze snel gemaakt: bounty brownies! Je ‘verstopt’ simpelweg een grote hoeveelheid bounty’s in de brownies en doordat de bounty’s in het browniebeslag meebakken in de oven krijg je een soort van extra smeuïge quasi gekarameliseerde vulling. Gru-we-lijk lekker. Bounty brownies maken Ik maakte deze bounty brownies al begin van deze zomer, maar ik had een soort persoonlijk blogreces ingelast. Lekker onaangekondigd, want ik had geen zin om ook maar een enkele letter te typen en online te zetten. Sinds 1 – 2 maandjes help ik bakvriendin Laura een handje, onder andere met de Bakstrijd, dus leek het me leuk om qua inspiratie ook bij te dragen! Het thema is brownies, dus je begrijpt waar ik naartoe wil. En of je nu wel of niet aan de Bakstrijd meedoet: deze brownies MOET je maken. Echt <3 recept Bounty brownies Erg makkelijk om te maken, deze bounty brownies, en ook belachelijk lekker. Je maakt ze snel en in een grote hoeveelheid voor een verjaardag! Printen 25 minuten + baktijd 25 Ingrediënten BROWNIES 300 gram pure chocolade 300 gram ongezouten boter 300 gram fijne kristalsuiker 1 tl vanilleextract Flinke snuf zout 150 gram bloem 4 eieren (L) EXTRA 1 zak bounty’s (meer kan ook ;)) 100 gram pure chocolade 3 el geraspte kokos Bereiding Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Ontdoe alle bounty’s van hun wikkel. Verdeel eenderde van het browniebeslag over de bodem van de bakvorm en druk de bounty’s hierin. Giet de rest van het browniebeslag erover heen en strijk glad. Bak de bounty brownies gaar in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten. Smelt de chocolade voor de topping (zie ‘extra’) au bain-marie en streep de gesmolten chocolade over de afgekoelde brownie. Strooi dan de kokos erover en laat opstijven! Snijd pas vlak voor het serveren, zo blijven ze lekker lang smeuïg. BEWAREN: een week in een goed afgesloten bak of in aluminium gewikkeld. Max. drie maanden (luchtdicht) invriezen.