Ga naar de inhoud
Cacao-dadelkaramel bonbons
Chocolade 28 december 2018

Cacao-dadelkaramel bonbons

Cacao-dadelkaramel bonbons

Intens lekkere cacao-dadelkaramel bonbons, zonder toegevoegde suikers en helemaal plantaardig. Ik kon er niet vanaf blijven, just saying.

In het recept voor sandwich cookies met framboos-kokosvulling vond je al een uitgebreide review van het boek
Modern Baking van Donna Hay en dit is nog een toppertje uit dat boek. Wederom uit de Fresh and Light sectie van het boek, houden we van!

We werden al verliefd op deze hapjes tijdens de high tea ter ere van de book launch. Ze smaken heerlijk zoet maar niet t en de hazelnootpasta erdoor is een echte smaakmaker. Daarom hebben wij die hoeveelheid lekker verhoogd in het recept. Je maakt hazelnootpasta zelf met geroosterde hazelnoten; zie hier het recept voor zelfgemaakte pindakaas. Vervang deze door (kort geroosterde) hazelnoten et voila! Verse hazelnootpasta is echt heerlijk en geeft een bijzondere smaak, maar als je het niet kunt vinden of wilt maken kan je het ook door een andere notenpasta vervangen.

Cacao-dadelkaramel bonbons

Cacao-dadelkaramel bonbons

Cacao-dadelkaramel bonbons

Lees de totale review van Modern Baking hier nog eens na. Je scoort het boek voor 35 euro bij Bol.com via deze link. Die prijs is even slikken, maar het boek telt dan ook 400 pagina’s.

Auteur: Donna Hay | Uitgever: Spectrum | Nederlands | 1e druk | oktober 2018 | Hardcover

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Spectrum.

Cacao-dadelkaramel bonbons

recept
Cacao-dadelkaramel bonbons

Intens lekkere cacao-dadelkaramel bonbons, zonder toegevoegde suikers en helemaal plantaardig. Ik kon er niet vanaf blijven, just saying. In het…

40 minuten + opstijftijd
15

Ingrediënten

  • 500 gram zachte verse dadels, ontpit*
  • 150 gram natuurlijke hazelnootpasta
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade (vegan en 70% cacao)
  • 45 gram rauwe cacaonibs*

*Gebruik zachte dadels en week ze idealiter niet, om te voorkomen dat je mengsel te vochtig wordt,

Bereiding

  1. Bekleed een cakevorm van 10 x 20 cm met bakpapier. Draai de dadels, hazelnootpasta, vanille, olie en cacao in een foodprocessor in 3–4 minuten tot een gladde massa. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel in de vorm en strijk het oppervlak glad*. Zet 4 uur in de vriezer of tot het stevig is.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Haal de dadelkaramel-plak uit de vorm en snijd in 14 – 18 stukjes.** Dompel ze met een vork in de chocolade en laat overtollige chocolade eraf druipen. Leg op de bakplaat en bestrooi met de cacaonibs. Zet 30 minuten in de koelkast of tot ze zijn opgesteven.

*Is het mengsel kleverig? Vet de lepel in met een beetje gesmolten kokosolie, dan strijk je het makkelijker glad uit.
**De dadelpasta van Donna stijft minder goed op in de diepvries als we gehoopt hadden, dus het is even prutsen met kleverige stukjes. Uiteindelijk een top resultaat!

BEWAREN: Deze hapjes kun je luchtdicht verpakt 3 weken bewaren in de vriezer (voor een steviger karamel) of 1 week op kamertemperatuur (voor zachtere karamel).

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Cacao-dadelkaramel bonbons" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *