Frambozen bounty’s (koolhydraatarm) Hi there! We knallen de koolhydraatarme challenge nog even door met een fan-tas-tisch recept voor vegan frambozen bounty’s. ZONDER SUIKER DUS, en oh zo lekker. We kwamen tot dit recept omdat we bezig waren met sandwich cookies met framboos en een heerlijke kokoscrème als vulling, uit het boek van Donna Hay. Bijzonder lekker, maar niet koolhydraatarm. Hoe leuk zou het zijn om er bounty’s van te maken, met een laag framboos als extraatje? Gezoet met erythritol. Zo bedacht, zo gedaan en het bleek niet alleen makkelijk om te maken, maar ook ZEER LEKKER! Echt gek hierop. Bounty en framboos zijn natuurlijk een match made in heaven, om over de rol van chocolade in dit huwelijk maar niet te spreken. Ondanks dat ik de foto’s (soms heb je je dag niet) geen recht vind doen aan de lekkerheid: deze frambozenbounty’s wil je maken, echt. O ja, ze zijn ook nog eens vegan en lactosevrij als je de juiste chocolade gebruikt! recept Frambozen bounty’s (koolhydraatarm) We knallen de koolhydraatarme challenge meteen binnen met een fan-tas-tisch recept voor frambozen bounty's. ZONDER SUIKER DUS, en oh zo lekker. Printen 30 minuten + opstijftijd 16 Ingrediënten FRAMBOZEN CHIA JAM 75 gram frambozen 2 tl chiazaad KOKOSVULLING 60 gram gedroogde geraspte kokos 125 ml kokosroom* 1 el kokosolie 2 el erythritol CHOCOLADE TOPPING 200 gram pure chocolade (min. 70% cacao) 1 tl gesmolten kokosolie *Als je geen kokosroom kunt vinden, kun je ook kokosmelk gebruiken + 1 extra el kokosolie Bereiding Maak de chiajam volgens dit recept en gebruik frambozen in plaats van aardbeien. KOKOSVULLING. Doe voor de kokosvulling de kokos, kokosroom, kokosolie en erythritol in een blender en draai tot een goed gemengde, luchtige massa. Stort de kokosvulling in een kleine bakvorm en strijk glad. Smeer vervolgens de jam erover en strijk dit ook glad. Zet minstens vier uur in de vriezer. CHOCOLADE TOPPING. Zodra de kokosvulling bevroren is kun je verder met het smelten van de chocolade, au bain-marie. Haal ondertussen het bevroren kokosmengsel uit de vriezer en snijd in reepjes (ongeveer ter grootte van je bounty’s of iets kleiner). Meng de chocolade en kokosolie in een kleine kom. Doop de reepjes een voor een in de chocolade met een vork, laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg terug op de bakplaat. Zet de cookies 10 minuten in de koelkast of tot de chocolade net gestold is en top eventueel af met nog wat kokossnippers of cacaonibs.