Rose and French Vanilla tea chocoladetruffels Vorige week ontving ik de FoodWeLove box, samengesteld door Hidde de Brabander. Bij eén van deze recepten begon ik meteen te watertanden: de Rose and French vanilla tea chocoladetruffels. Die moest en zou ik zo snel mogelijk uitproberen. In de box was een doosje Rose and French vanilla tea, één van de hoofdingrediënten van de chocoladetruffels. Bij openen van het doosje komt me een heerlijke sterke geur tegemoet, zulke goede thee ruik je niet vaak. Veel van de producten uit de FoodWeLove boxen kun je meestal niet in de ‘gewone’ supermarkt kopen, maar Albert Heijn schijnt deze thee sinds kort ook te verkopen dus kan iedereen thuis aan de slag met deze truffels. Houd er wel rekening mee dat de inhoud van de chocoladetruffels eerst nog een nachtje in de koelkast moeten om op te stijven. recept Rose and French Vanilla tea chocoladetruffels Vorige week ontving ik de FoodWeLove box, samengesteld door Hidde de Brabander. Bij eén van deze recepten begon ik meteen… Printen Ingrediënten 180 ml slagroom 1/2 stokje vanillestokje 5 gram Rose and French thee van Dilmah 25 gram honing Handje amandelen 200 gram pure chocolade in stukjes Bereiding Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm de slagroom. Wanneer de slagroom kookt zet je het vuur uit. Voeg nu de vanilleboon (opengesneden en leeggeschraapt) en de 5 gram thee toe aan de slagroom en laat het 10 minuten weken. Zeef de thee er hierna uit en haal ook de vanilleboon eruit. Breng het weer aan de kook en voeg een flinke eetlepel honing toe. Laat even koken en haal vervolgens van het vuur. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade goed gesmolten is. Giet het mengsel in een bakje en zet nu voor een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je er blokjes van snijden en balletjes van rollen. Rooster de amandelen lichtbruin in de oven en maal hierna in de keukenmachine tot de juiste grootte. Smelt de chocolade en rol de balletjes door de chocolade. Laat ze een klein beetje ‘opdrogen’, anders zit alles onder de chocolade en rol ze daarna door het amandelmengsel. Zet ze nog weer een uurtje in de koelkast en voilà! Truffels volgens recept van meester patisserier Hidde de Brabander!
Hi Tineke, wat gek dat het recept was weggevallen! Bedankt voor je berichtje, ik heb het weer goed gezet. Groetjes Mariette Beantwoorden
Hoi, Hoeveel amandelen heb je nodig bij dit recept? Of kan je gewoon amandelmeel gebruiken? Groetjes, Marina Beantwoorden
Er gaat iets mis met de weergave van dit recept merk ik :). Je hebt ongeveer 25 gram amandelmeel en 25 gram gehakte amandelen nodig. Dankjewel voor je berichtje! Beantwoorden
Hallo Marina, Hoeveel chocolade heb ik nodig om de balletjes doorheen te rollen? Alvast dankjewel! Beantwoorden
Dankjewel Mariette 🙂 ik heb ze gemaakt en ze zijn echt geweldig geworden, iedereen vind ze heeeerlijk! Beantwoorden
hoiii , zou je in plaats van amandelen ook hazelnoten kunnen gebruiken? ik vind hazelnoten persoonlijk los lekkerder dan amandelen. maar ik weet niet of deze smaakcombi wel goed is ! alvast bedankt ! Beantwoorden