Vegan turtle brownies Yeheeees, het is weer sweet friday! Tijd voor een superzondig, zoet recept om in het weekend van te smullen. I present to you: vegan turtle brownies. Vegan brownies, dat betekent dus zonder eieren en boter. Best een uitdaging, maar het is goed gelukt! In plaats van boter gebruikte ik margarine (100% plantaardige Becel met walnootolie) en ik voegde wat extra vocht toe voor de smeuïgheid. Je zou zelfs nog de helft van de bloem kunnen vervangen door amandelmeel. Op deze brownies ligt een laag chocolade ganache, dan een laag vegan salted caramel en als schild zie je een goede lading geroosterde pecannoten. Een gouden combinatie die ze ‘turtle’ noemen. Ik ken de combi uit Amerikaanse recepten. In Amerika kennen ze een populaire soort kleine candybars gemaakt van chocolade, karamel en pecannoten. Drie keer raden hoe die heten? Juist. Turtles! Toch wel extra trots dat ik dit zondige toppertje helemaal vegan neer heb kunnen zetten. Dit is een gesponsord artikel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta. recept Vegan turtle brownies Yeheeees, het is weer sweet friday! Tijd voor een superzondig, zoet recept om in het weekend van te smullen. I… Printen 20 minuten 20 Ingrediënten 100 ml sterke koffie 50 gram pure (vegan) chocolade 200 gram suiker 60 gram cacaopoeder 150 gram Becel met walnootolie 1 tl vanille extract 150 gram bloem 1 tl bakpoeder TOPPING Vegan salted caramel 150 gram pure (vegan) chocolade 50 ml amandelmelk 150 gram pecannoten Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg een bakvorm van 20×25 cm met bakpapier. Verwarm de koffie, margarine en pure chocolade au bain-marie. Roer totdat alle ingrediënten zijn gesmolten en gemengd. Neem een kom en meng de suiker, het cacaopoeder en het zout. Voeg het gesmolten margarine-mengsel hier aan toe samen met het vanille extract en mix tot het gemengd is. Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder door elkaar. Mix dit door het natte mengsel en mix het kort tot het goed gemengd is. Giet het in de ingevette bakvorm en bak in ongeveer 25 minuten gaar. Laat hierna volledig afkoelen. Bereid ondertussen de vegan salted caramel volgens dit recept. Rooster de pecannoten kort, hak ze grof en zet even opzij. Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de amandelmelk. Giet dit mengsel op de brownies en strijk glad met een spatel. Giet vervolgens de salted caramel er overheen en bestrooi met de pecannoten.